„Klubrádió
Szerepvállalás

Egy fizikus és egy szakápoló kapta a Richter Anna Díjat

23/04/2023 10:16

| Szerző: Bíró Bori/Klubrádió

Dr. Fröhlich Georgina sugárterápiás fizikus az onkológia rideg világát igyekszik kalanddá varázsolni a gyerekek számára, Széni-Dégi Fanni szakápoló egy olyan internetes oldal létrehozásán munkálkodik, amelynek segítségével a betegek életminősége nagymértékben javítható.

2023. április 22. Szerepvállalás (2023. április 22., szombat 13:00)
25:32
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori

Ötödik alkalommal adták át az egészségügyben, oktatásban és gyógyszerészetben dolgozók számára meghirdetett Richter Anna Díjat. Ezúttal hat pályázó csapat álma válhat valóra, közülük a szombati műsorban kettő mutatkozik be. Elsőként a pedagógus kategória győztese, a "Bátor küldetése".

Dr. Fröhlich Georgina egyetemi oktató, kutató, az Országos Onkológiai Intézet sugárterápiás fizikusa mesél a projektről, amely az onkológia rideg világát igyekszik kalanddá varázsolni a gyerekek számára.

 
Fröhlich Georgina és a gyerekek. Forrás:
https://richterannadij.hu/
 

Őt az egészségügyi kategória győztese, Széni-Dégi Fanni, az orosházi Dr. László Elek Kórház szakápolója követi. Fanni úgy véli, nem szükségszerű, hogy az emberek szeretteik ápolását nyűgként, félelmekkel és bizonytalansággal teli, nehéz időszaknak éljék meg. 

 
Széni-Dégi Fanni
https://richterannadij.hu/
 

Célja egy olyan egységesített, szakma által hitelesített internetes oldal létrehozása, amely oktató videókkal, listákkal, tanácsokkal segíti az otthonápolást. A tudás birtokában a beteg életminősége nagymértékben javítható, otthonában, családi körben, méltóságát megőrizve töltheti napjait, a családtagok pedig szakszerű támogatást nyújthatnak ehhez.

Az adást a fenti lejátszás ikonra kattintva hallgathatják meg.

Szerepvállalás
2023. április 22., szombat 13:00
Műsorvezető: Bíró Bori