„Klubrádió
Szerepvállalás

Ingyenes kurzuson tanítják a társadalmi innovációt

2/04/2023 08:49

| Szerző: Bíró Bori/Klubrádió

Az eheti Szerepvállalásban a társadalmi innovációról lesz szó. A műsorvezető Dr. Fehérvölgyi Beátával, a Pannon Egyetem kari dékánjával és Hárfa Alapítvány elnöke, Hollósi Szabolccsal, társadalmi innovációs menedzser-képzés mentorhálózatát koordináló Hárfa Alapítvány elnökével, Hollósi Szabolccsal beszélgetett. 

2023. április 01. Szerepvállalás (2023. április 01., szombat 13:00)
23:59
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori

Negyven órás ingyenes online kurzust indít a Társadalmi Innovációs Nemzeti Laboratórium három egyetemmel közösen.

Az ELTE, a Miskolci Egyetem és a Pannon Egyetem képzésének célja, hogy megismertesse a résztvevőkkel a társadalmi innovációs projekteket, és felkészítse őket a társadalmi innovációs menedzser szerepére. A kurzus tematikájában a társadalmi innováció definíciós keretei mellett önismeret, kommunikáció- és konfliktuskezelés, változásmenedzsment, problémamegoldás, valamint marketing és forrásszervezési modulok is szerepelnek. A képzésről Dr. Fehérvölgyi Beáta, a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karának dékánja mesélt.

 
Hárfa Alapítvány, mentorok
 kép: Hárfa Alapítvány
 

A legtöbb társadalmi innovációs ötlet megvalósítása a megfelelő mentorálás vagy szakmai támogatás hiánya miatt hiúsul meg. A társadalmi innovációs menedzser-képzés folytatása egy mentorhálózat, ahova azokat várják, akiknek szívügye a társadalmi problémák megoldását célzó projektek felkarolása, és akik rendelkeznek mentorálási, tanácsadói ismeretekkel, tapasztalatokkal. A hálózat működését koordináló Hárfa Alapítvány elnöke, Hollósi Szabolcs volt a műsor második felének a vendége.

Az adást a fenti lejátszás ikonra kattintva hallgathatják meg.

Szerepvállalás
2023. április 1., szombat 13:00
Műsorvezető: Bíró Bori