„Klubrádió
Szerepvállalás

Élettel megtölteni a kórtermek sivár falait

20/11/2022 17:12

| Szerző: Bíró Bori/Klubrádió

Zsivicza Diánát, a Kórházdekor megálmodóját a COVID-járvány kezdetén diagnosztizálták daganatos betegséggel. A műtétek során előfordult, hogy helyhiány miatt gyerekosztályra került. Ekkor szembesült a lehangoló kórtermekkel, és elhatározta, hogy szebbé teszi a gyerekosztályok és rendelők környezetét. A Szerepvállalás adásában KézenFogva alapítvány egyik projektjéről, melynek célja, hogy olyan szereplőket hozzon össze, akik fogyatékossággal élő nőkkel foglalkoznak.

2022. november 19. Szerepvállalás (2022. november 19., szombat 13:00)
25:52
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori

"Hálás vagyok a rákomért" - bármennyire is döbbenetes ez a kijelentés, mégis ezt vallja Zsivicza Diána, a Kórházdekor megálmodója. Diánál a COVID-járvány kezdetén diagnosztizáltak daganatos betegséget. A műtétek során előfordult, hogy a helyhiány miatt gyerekosztályra került. Ekkor szembesült a lehangoló kórtermekkel, és mivel a cége nyomdatechnikával foglalkozik, megindult a fantáziája azzal kapcsolatban, miként lehetne a sivár falakat élettel, vidámsággal megtölteni. Ötletét, hogy szebbé tegye a gyerekosztályok és rendelők környezetét, a kórházak vezetői nyitottan fogadták, olyannyira, hogy mára már a Kórházdekor megrendelői között is hosszú várólista keletkezett. A műsor első vendége Zsivicza Diána volt.

Őt Tóth Mónika, a KézenFogva alapítvány nemzetközi projektvezetője követte. A Response Erasmus+ projektről kérdeztük, amelynek célja, hogy olyan különböző területeken és szolgáltatásokban dolgozó szereplőket hozzon össze, akik fogyatékossággal élő nőkkel foglalkoznak. A projekt azt szeretné elérni, hogy a legfontosabb szereplők hatékonyan foglalkozzanak a fogyatékossággal élő nőkkel szemben megnyilvánuló nemi alapú erőszak kezelésével. A Response célja továbbá a fogyatékosügyi szolgáltatók és a többségi szolgáltatók (pl. az áldozatok jogait képviselő szervezetek vagy a rendőrség) közötti együttműködés javítása, és a közös tanulás megvalósítása.

Az adást a lejátszás ikonra kattintva hallgathatják meg. Kiemelt kép: Kórházdekor / Facebook

Szerepvállalás
2022. november 19., szombat 13:00
Műsorvezető: Bíró Bori