„Köszönjük,
Szerepvállalás

Gyerekek a családban, simák és fordítottak

15/10/2022 16:37

| Szerző: Bíró Bori/Klubrádió

Milyen folyamaton megy ma keresztül egy olyan pár, amelynek tagjai az örökbefogadás mellett döntenek? És hogyan tudnak a fogyatékossággal élő gyerekekkel elfogadóbbak lenni ép társaik? Ezek volt a Szerepvállalás e heti témái.

2022. október 15. Szerepvállalás (2022. október 15., szombat 13:00)
28:12
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori
"Minden gyermeknek családban a helye." – vallja a Gólyahír Alapítvány az örökbefogadó családokért. Balogh Zsuzsa, a szervezet ügyvezetője és kuratóriumi elnöke lesz a vendégünk, aki többek közt arról mesél, milyen folyamaton megy ma keresztül egy olyan pár, amelynek tagjai az örökbefogadás mellett döntenek. Az októberben elindított Óbudai Örökklub mellett pedig olyan témákat is érintünk, hogy mikor számít sikeresnek egy örökbefogadás, vagy hogy vannak-e speciális feladatai egy örökbefogadó szülőnek.

Az adás második felében is maradtunk a családoknál. 

Simán köthet barátságot a fordított és a sima gyerek. Ebben hisz az Egyesület az Inklúzióért. Azért dolgoznak, hogy a világ elfogadóbb és nyitottabb legyen, ha fogyatékossággal élő emberekről van szó. Érzékenyítő foglalkozásokat, csapatépítőket és számtalan egyéb programot tartanak az egyesület munkatársai. Az alapítóval, Török Flórával beszélgettünk.

Szerepvállalás
2022. október 15. szombat 13:00
Szerkesztő-műsorvezető: Bíró Bori