„Köszönjük
Szerepvállalás

KIKAPCS. / Appy

2/10/2022 06:50

| Szerző: Bíró Bori/Klubrádió

Ismét két segítséget nyújtó szakmai szervezetet mutat be a Szerepvállalás: a KIKAPCS. közösséget és az Appy nevű helyet. 

2022. október 01. Szerepvállalás (2022. október 01., szombat 13:00)
27:01
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori
Beteg, fogyatékkal élő vagy hátrányos helyzetű gyermekeket segítő alapítványoknak és egyesületeknek nyújt működési és szakmai támogatást, valamint biztosít irodai infrastruktúrát az Appy. Mindezt azzal a céllal teszi, hogy ezek a szervezetek még eredményesebben és hatékonyabban megállják a helyüket, és ezáltal még több rászoruló életén változtathassanak. Schranc Tünde, a nonprofit szervezet társalapítója és vezetője vo a műsor első felének a vendége.

Az adás második részében a szervezethez az elsők között csatlakozó KIKAPCS. mutatkozott be. Egyetemi projekt keretében dolgozta ki a koncepciót két diák, akik a kurzust vezető tanáruk bíztatására úgy döntöttek, meg is valósítják azt. Szakdolgozatuk írása közben már be is jegyezték az alapítványt, és 2018 óta működik a KIKAPCS közössége, amelyhez eddig 150 család csatlakozott. Környei Viki, az egyik alapító meséli el, hogyan biztosítanak sajátos nevelési igényű gyerekkel rendelkező családoknak igazi közösséget, szállodai nyaralást, valamint szakmai programokat. A nyaralások alatt lehetőséget nyújtanak, hogy ezek a családok is megtapasztalják a közösségbe való tartozás élményét, az együtt töltött minőségi időt, és lehetőséget teremtenek arra, hogy az SNI-s gyerekek is barátokat szerezzenek. 

Szerepvállalás
2022. október 1. szombat 13:00
Szerkesztő-műsorvezető: Bíró Bori

Ne hagyja, hogy a Klubrádió elhallgasson! Támogassa a szabad hangot! Kattintson!