„Klubrádió
Szerepvállalás

Húsz év önkéntesség

25/09/2022 07:26

| Szerző: Bíró Bori/Klubrádió

Az Önkéntes Központ Alapítvány húsz évét próbáltuk összefoglalni a Szerepvállalás első felében, a másodikban pedig arról beszélgettünk, mit lehet tenni a háborús, inflációs, energiaválságos időben lelki békénk megőrzéséért.

2022. szeptember 24. Szerepvállalás (2022. szeptember 24., szombat 13:00)
27:34
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori

Idén 20 éves az Önkéntes Központ Alapítvány. A műsor első felében igyekeztünk összefoglalni az elmúlt két évtizedet, amely alatt képzéseket tartottak, konferenciákat szerveztek, ProBono és vállalati önkéntes programokat indítottak, megalapították és 13 alkalommal átadták az Önkéntességért Díjakat, valamint működtetik az Idősek Barátai Programot. Farkas Emesével, az alapítvány vezetőjével tekintettük át a 20 év legfontosabb mérföldköveit.

Legutóbb tavasszal beszélgettünk Katona Melindával, a Borealis tanácsadójával. Kellőképp bonyolult volt abban az időben is a helyzet a világban, és ez sajnos nem változott azóta sem. Még mindig tart a háború a szomszédban, az infláció egyre csak szalad, az energiaválság és a klímaváltozás pedig mindannyiunkat érinti valamilyen formában. Mit lehet tenni ebben a helyzetben a vállalatoknak és a magánembereknek, hogy megőrizzék egyensúlyukat, lelki békéjüket? Hogyan lehet kezelni az erősödő bizonytalanságot, csökkenteni az egyre nagyobb kockázatokat? Erről beszélgettünk az adás második felében.

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Szerepvállalás
2022. szeptember 24. szombat 13:00
Szerkesztő/Műsorvezető: Bíró Bori