„Klubrádió
Szerepvállalás

Lázadó lányok

2/07/2022 21:07

| Szerző: Bíró Bori/Klubrádió

Miről szól a Lázadó Lányok Tábora? És mivel foglalkozik a KórházSuli Alapítvány? Kiderült a Szerepvállalás aktuális adásából - hallgassa vissza!

Hogyan növelhető az önbecsülés, mit jelent a szépség, léteznek-e 'fiús' és 'lányos' tulajdonságok, vagy hogyan működik egy egyenlőségen alapuló párkapcsolat? Többek közt ezekről is beszélgetnek a Lázadó Lányok Táborban, amelyet 13 és 18 év közti fiataloknak szervez a Patent és a NANE Egyesület. Nem szeretnék, ha akár csak egy lány is anyagi okok miatt maradna ki a programból, ezért néhány résztvevőnek kedvezményes, némelyeknek pedig ingyenes helyeket tartanak fenn. Ehhez most mecénásokat keresnek. A részleteket Mészáros Gréta, a program egyik szervezője mondta el.

Az adás második felében a KórházSuli Alapítvány friss kutatásáról beszélgettünk. Többek közt kiderült, hogy a szorongás, az önbizalomcsökkenés, a jövőkép és a társas kapcsolatok elvesztése jellemzi leginkább a tartós betegség miatt iskolából kieső gyerekeke. A COVID őket is megviselte pszichésen, bár lehetőséget kaptak arra, hogy bekapcsolódjanak az online oktatásba. Tóthné Almássy Monika, a szervezet vezetője avatott be minket a részletekbe.

Szerepvállalás
2022. július 2. szombat 13:00
Szerkesztő-műsorvezető: Bíró Bori