„Klubrádió
Szerepvállalás

Önkéntesekkel a nélkülözőkért

5/02/2023 13:17

| Szerző: Bíró Bori/Klubrádió

A Szerepvállalás aktuális adásában is két fontos munkát végző civil szervezetet mutatott be Bíró Bori: egy hajléktalan embereket segítő egyházi szolgálatot és egy pénzügyi tudatosságot segítő nonprofit kft-t.

2023. február 04. Szerepvállalás (2023. február 04., szombat 13:00)
25:14
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori
A jelenlegi recesszióba hajló gazdasági környezetben egyre fontosabb a szervezeteknek előre látni a likviditási helyzetüket, de meglepően sok civil szervezetnél hiányzik az ennek megtervezéséhez szükséges tudás. Vállalati önkéntesek bevonásával indul program, amely a pénzügyi helyzet, a likviditás jobb előrejelzésében kívánja segíteni a nonprofit szervezeteket és társadalmi vállalkozásokat. Ezáltal hamarabb felismerhető a közelgő pénzügyi probléma, nagyobb a mozgástér és könnyebb megoldásokat keresni. Bakó Csaba, a Simpact Közhasznú Nonprofit Kft. alapító-ügyvezetője, a program vezetője a műsor első vendége.

Elsősorban hajléktalanságban élő, nélkülöző embereknek és segítséget kérő családoknak segít a Csak Egyet Szolgálat. A 6.kerületi karitatív szervezet szociális segítő központot, nappali melegedőt üzemeltet. Tavaly ők is részt vettek egy pénzügyi tervező programban – ennek tanulságairól kérdeztük Müller Márk kommunikációs és forrásfejlesztési vezetőt.

Szerepvállalás
2023. február 4. szombat 13:00
Szerkesztő-műsorvezető: Bíró Bori