„Köszönjük,
Szerepvállalás

A világ megmentése és egyéb jó ügyek

4/12/2022 08:37

| Szerző: Bíró Bori/Klubrádió

Energiakrízis, háború, természeti csapások idején a fenntarthatósági szempontok még inkább fontosabbá válnak, még ha a napi túlélésre is koncentrálunk inkább. Hogyan segíthet ebben a felelős vállalati magatartás? És miért jó az, ha IT-szakemberek egy civil szervezet problémáját oldják meg egy jótékonysági versenyen?

2022. december 03. Szerepvállalás (2022. december 03., szombat 13:00)
25:13
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori
Az ESG – vagyis az angol Environment (környezettudatosság), Social (társadalmi felelősség), és Governance (vállalatvezetés) szavakból eredő kifejezés – köré épül a KÖVET Egyesület következő konferenciája. Habár évtizedek óta ismert társadalmilag felelős befektetések vagy zöld pénzügyek néven, most mégis mint új elvárás és lehetőség jelenik meg. Sokan üzleti lehetőséget látnak benne, mások a fenntarthatóság hatékony beemelését a vállalati kultúrába, de többen szkeptikusak. Igyekszünk alaposan körbejárni a témát vendégünkkel, Herner Katalinnal, a szervezet ügyvezető igazgatójával.

27. KÖVET Konferencia
 
27. KÖVET Konferencia
 

Ritkán jár kéz a kézben a programozás és a pro bono munka, de úgy tűnik, hogy mégis egyre több az olyan kezdeményezés, amikor a pozitív társadalmi hatás érdekében kínálják programozói kapacitásukat cégek vagy magánszemélyek. A Kódolj egy jó ügyért versenyen kifejezetten jótékonysági szervezetek által felvetett problémára kellett megoldást találni az informatika eszközeivel. Vámos Letícia, a Codecool Programozóiskola marketing menedzsere mesél arról, hogy csapatuk a Salva Vita Alapítvány részére alkotott egy olyan online felületet, amellyel a fogyatékkal élő vagy megváltozott munkaképességű emberek álláskeresését tudják még jobban segíteni.

Szerepvállalás
2022. december 3. szombat 13:00
Szerkesztő-műsorvezető: Bíró Bori