„Klubrádió
Szerepvállalás

Lehetőségek tere a méltó élethez

11/12/2022 08:36

| Szerző: Bíró Bori/Klubrádió

A KézenFogva Alapítvány 'A korlát másik oldala' címmel szervezett konferenciát Flandria diplomáciai képviseletével közösen a fogyatékos emberek méltó életének támogatásásért. A Szerepvállalás másik témája a DECODE Díjat elnyerő Lehetőségek tere közösségi hely volt.

2022. december 10. Szerepvállalás (2022. december 10., szombat 13:00)
25:35
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori

Mindenki megérdemli a méltó életet, amihez hozzátartozik, hogy tudjon dönteni a saját életét érintő kérdésekben. A támogatott döntéshozatali folyamatokban segít a KézenFogva Alapítvány is, amely 'A korlát másik oldala' címmel szervezett konferenciát Flandria diplomáciai képviseletével, amellyel 2017 óta működnek együtt a fogyatékos emberek méltó életének támogatása érdekében. Vendégünk volt Pető Zsuzsa, az alapítvány szakmai munkatársa, aki a Jól és aktívan! című mentálhigiénés programjukról is mesélt.

A DECODE Kortárs Építészeti és Művészeti Alapítvány célja, hogy felhívja a figyelmet a gondolatok köré épülő alkotásra és ezáltal az értékteremtésre az építészet, valamint a vizuális és alkalmazott művészetek területén. A DECODE Díjat több kategóriában immár ötödik alkalommal adták át, köztük egy, a társadalmi szerepvállalásra külön hangsúlyt fektető munkát pedig a ’Spotlight’ díjjal ismertek el. Ennek célja támogatni és felhívni a figyelmet azokra a kezdeményezésekre, alkotásokra, melyek a közösség fejlődését szolgálják. Utóbbit a Práter utca 63. alatt működő Lehetőségek Tere közösségteremtő tér érdemelte ki. Először Bordás Péter építészt, a díj alapítóját, majd Hegyi Dórát, a tér vezetőjét kérdeztük.

A teljes adást a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg.

Szerepvállalás
2022. december 10., szombat 13:00
Műsorvezető: Bíró Bori