„Klubrádió
Utcafront

Miért tisztábbak az osztrák települések, mint a magyarok?

17/11/2020 06:50

| Szerző: Klubrádió

Valamiért Ausztriában takarosabbak a porták, rendezettebbek a települések. De miért? - tettük fel az adásban a kérdést. Emellett díjátadók, Bank Center, Sylvester Ádám székfoglaló előadása és természetesen ismét izgalmas épületek szerepeltek az Utcafrontban, a Klubrádió építészeti műsorában.

2020. november 14. Utcafront (2020. november 14., szombat 17:00)
50:20
00:00
Műsorvezetők: Rózsa Péter Szerkesztők: Árva Brigitta

Átadták az idei DECODE díjakat építészet és képző- illetve vizuális művészet kategóriában. Nemcsak beszéltünk róla, hanem meg is nézhetik a pályázatokból rendezett kiállítást az esemény Facebook oldalán.

Nemrég tartotta Sylvester Ádám Ybl-díjas építész, egyetemi tanár, a Szabad Művészetek doktora székfoglaló előadását a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémián. Az építés, az építészet filozófiai kérdéseivel foglalkozott, erről beszélgettünk vele.

Egy kortárs irodaház, a Finta József tervezte budapesti Bank Centerrel ismerkedtünk meg Kelecsényi Kristóf építészet-történész segítségével.

November 21-én lett volna a 16. Média Építészeti Díja döntője a MOME-n. A járványhelyzet miatt ezúttal a közönség online közvetítésben láthatja majd, de az Utcafrontban sorra mutatjuk be önöknek a döntőbe jutott munkákat. Elsőként Torma Tamás egy cserépfalui öreg ház kortárs felújításáról mesélt nekünk.

Közhely, hogy a szomszéd fűje mindig zöldebb, de ez valós élménye mindazoknak, akik átlépve a magyar határt Ausztriába érnek. Miért, hogy még mindig égbekiáltó a különbség a szomszédok javára a települések tisztaságát, rendezettségét vizsgálva? Tétényi Éva építésszel diskuráltunk erről a szomorú állapotról.

Utcafront
2020. november 14. szombat 17:00
Műsorvezető Rózsa Péter
Szerkesztő: Árva Brigitta

 

 

 

 

 

 

 

És még valami:

A Klubrádió elindult Az Év Honlapja 2020 versenyen, amelynek egyik díja a közönség szavazatától függ. Kérjük, szavazzon ránk! Ezt az alábbi képre kattintva teheti meg.

Ha úgy döntött, támogat minket, akkor a verseny oldalára jutva, a jobbra fent látható kék gombra kell majd kattintania – mellette látszik, hány szavazatnál tartunk.

Ez is egy apró segítség a Klubrádiónak. Köszönjük.

Az év honlapja 2020 szavazás