„Klubrádió
Utcafront

Így épült a (régi) Szépművészeti Múzeum

25/10/2020 20:40

| Szerző: Klubrádió

Az építészet sem képzelhető már el politika nélkül. Lásd, műemlékek, múzeumok, művelődési házak, vagy épp Magyarország nagykövetsége Berlinben. 

Egy tollvonással levette az épületről a műemléki védettséget, egy másik tollvonással kiemelt beruházássá minősített a kormány egy magánvállalkozást – tehetetlen önkormányzat és tehetetlen civilek az Üllői úti Heinrich udvar sorsáért aggódhatnak.

Van jó hír is: a Wienerberger idei Építészeti Nívódíját nyerte el Golda János és csapata a szentendrei Ferences Gimnázium új épületszárnyának tervezéséért.

Hogyan épült a Szépművészeti Múzeum? – építészet-történelem Kelecsényi Kristóffal.

És ha már, akkor hogyan épült a Berlini Magyar Nagykövetség, jön maga a tervező, Sylvester Ádám személyes története.

 
Almássy Téri Szabadidőközpont
 

 

Nem bontják, hanem szállodává építik át az egykori kulthelyet, az Almássy Téri Szabadidőközpontot- Torma Tamás érkezett a részletekkel.

Építészek, vizuális és alkalmazott művészek pályáznak idén már harmadik alkalommal a DECODE-díjra. Az alapító, Bordás Péter építész volt a vendégünk.

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: MTI/Mónus Márton.

Utcafront
2020.10.24. 17:00
Műsorvezető: Rózsa Péter

 

 

 

 

 

És még valami:

A Klubrádió elindult Az Év Honlapja 2020 versenyen, amelynek egyik díja a közönség szavazatától függ. Kérjük, szavazzon ránk! Ezt az alábbi képre kattintva teheti meg.
Ha úgy döntött, támogat minket, akkor a verseny oldalára jutva, a jobbra fent látható kék gombra kell majd kattintania – mellette látszik, hány szavazatnál tartunk.
Ez is egy apró segítség a Klubrádiónak. Köszönjük.

Az év honlapja 2020 szavazás