„Köszönjük,
Szerepvállalás

ESG és EKG

9/04/2023 10:30

| Szerző: Bíró Bori/Klubrádió

A Szerepvállalásból kiderül, mi az az ESG keretrendszer, illetve hogy szívbetegséggel küzdőknek milyen aktív szabadidő-eltöltési formákat lehet találni.

2023. április 08. Szerepvállalás (2023. április 08., szombat 13:00)
25:53
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori
2022 végén mérte fel a magyar vállalatok felkészültségét az ESG bevezetésére az Effekteam és a Comlab-ESG Core cégcsoport. Az első átfogó hazai ESG kutatás során arra keresték a választ, hogy milyen a cégek hozzáállása a témához, milyen kihívásokkal szembesülnek, illetve hol tartanak a keretrendszer bevezetésében. (Az ESG az Environmental (környezeti), Social (társadalmi) és Governance (irányítási) angol szavak rövidítéséből összeálló mozaikszó.) Környezeti részről az energiahatékonyság, társadalmi területen a munkavállalói jóllét, a vállalatirányításban pedig az etikai standardok bizonyultak a legfontosabb tényezőknek. Dr. Schillinger Attila, az ESG téma avatott szakértője számolt be a részletekről.

Évente 800 új szívbeteg gyerek születik Magyarországon, akiknek jelentős része élethosszig tartó szoros kontrollt, folyamatos gondozást igényel. A veleszületett anomáliákon túl, szerzett szívbetegségek is jelentős számban jelennek meg gyermekkorban. A Szív-Kör Egyesület 2020-ban alakult azzal a céllal, hogy összefogja és széles körben képviselje a szívbeteg gyerekeket és családjaikat. Legfőbb küldetésük egy aktív, támogató közösség megteremtése, valamint egy hiteles információs fórum felépítése. Az egyesület tavaly rendezte meg első családi rendezvényét, a Szív-Kör Fesztivált, amelyet idén nyáron egy újabb nagyszabású esemény, a Szív-Kör Olimpia követ.

Szív-Kör Olimpia
 
Szerepvállalás
2023. április 8. szombat 13:00
Szerkesztő-műsorvezető: Bíró Bori