„Klubrádió
Szerepvállalás

Innovatív ötletek, példaértékű kezdeményezések

5/03/2023 10:59

| Szerző: Bíró Bori/Klubrádió

Bíró Bori ezúttal az idei Richter Anna díj várományosairól, valamint Lakatos Katalin örökségéről beszélgetett a Szerepvállalásban.

2023. március 04. Szerepvállalás (2023. március 04., szombat 13:00)
26:11
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori
Ötödik alkalommal hirdették meg a Richter Anna pályázatot, amelynek célja, hogy hozzájáruljon az oktatás, az egészségügy és a gyógyszerészet területeinek fejlesztéséhez olyan innovatív ötletek felkarolásával, amelyek minőségi változást hoznak nemcsak az ezekben a szektorokban dolgozók, hanem mindannyiunk életébe. Idén már az újonnan létrehozott junior kategóriában középiskolások és felsőoktatásban tanulók is küldhettek be ötleteket. A döntős pályázatokról Kucsinka Gabi projektvezetővel beszélgettünk.

Idén 30 éves a korai intervencióban tevékenykedő, az eltérő fejlődésű gyerekek képességfejlesztését támogató BHRG Alapítvány. A modell, a Budapesti Hidropterápiás Rehabilitációs Gimnasztika létrehozója a 2016-ban elhunyt Lakatos Katalin, aki élete során rengeteg példaértékű kezdeményezést valósított meg, ezzel is segítve a családokat és a szakembereket. Az alapítvány kiemelt céljai közt szerepel, hogy az ő világnézetét mind a módszereken keresztül, mind pedig a mindennapok cselekedeteiben közvetíteni tudja, és ezzel megőrizze emlékét. Épp ezért 2023-ban az alapítvány a Lakatos Katalin emlékév címet viseli. Vendégünk Fenyősi Fanni, a szervezet elnöke, Katalin lánya. 

Szerepvállalás
2023. március 4. szombat 13:00
Szerkesztő-műsorvezető: Bíró Bori