„Klubrádió
Esti gyors

Megvan a ellenzék polgármester-jelöltje Győrben

2/12/2019 18:55

| Szerző: Klubrádió

Sikerült olyan személyt találni, akit minden ellenzéki párt elfogadott. A nevét csak szerdán hozzák nyilvánosságra.

2019. december 02. Esti gyors - részlet 19.12.02. Nemes Balázs
04:06
00:00

Megegyeztek az ellenzéki pártok abban, hogy kit indítsanak az időközi polgármester-választáson Győrben. Borkai Zsoltot ugyan újraválasztották októberben, és azt ígérte, hogy kitölti az ötéves ciklust, ám a szexbotránya miatt le kellett mondania. Így megüresedett a széke. Nemes Balázs, a Momentum szóvivője az Esti gyorsban jelentette be, hogy valamennyi ellenzéki párttal folytak egyeztetések, a Jobbik országos vezetésével is, így sikerült konszenzusos jelöltet találni a posztra, de azt, hogy ki ő, csak szerdán fogják nyilvánosan közölni.

A műsorban szó volt arról is, hogy a kormány láthatóan nem tett még le az olimpiáról, annak ellenére sem, hogy a Momentum által kezdeményezett népszavazásnál kiderült: a többség nem támogatja a versenyek budapesti megrendezését. Nemes Balázs emlékeztetett arra, hogy az atlétikai világbajnokság egyfajta előszobája lehet az olimpiának, és a főváros öt feltételhez kötötte annak támogatását. A párt alapelve az, hogy ilyen ügyekben meg kell kérdezni az embereket. Amennyiben a kormány nem teljesíti Budapest feltételeit, akkor ismét népszavazást fognak kezdeményezni. Különösen fontosnak tartják a feltételek közül, hogy a tömegsport kapjon támogatást, és a versennyel kapcsolatos minden szerződést hozzanak nyilvánosságra.

Az olimpia még nincs napirenden, bármennyire ragaszkodna is hozzá az Orbán-kormány. Nemes Balázs szerint a mai hóesés következtében keletkezett káosz is bizonyítja, hogy először egy normális hétköznapot kellene megszervezni, azután lehetne gondolkodni egy világeseményen.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép:MTI/Koszticsák Szilárd.

Esti gyors
20019.12.02. 18:00
Műsorvezető: Dési János