„Köszönjük,
Reggeli gyors

Hadházy: Egyértelmű helyzetben Borkai és fia

11/10/2019 12:59

| Szerző: Klubrádió

Feljelentést tesz Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a Borkai Zsolt győri polgármester fiának juttatott havi egymillió forint miatt. Az ellenzéki politikus azt is vizsgálná, miből tellett Borkai feleségének grandiózus falusi birtokra. Az nem kétséges szerinte, hogy Borkai politikailag megbukott, az viszont igen, mit szól mindehhez az ügyészség.

2019. október 11. Reggeli gyors-részlet/Interjú Hadházy Ákossal (19.10.11.)
07:01
00:00

Már kész a feljelentés, csak fel kell adni – mondta Hadházy Ákos arról a beadványról, amelyben azt teszi szóvá a hatóságok előtt, hogy Borkai Zsolt győri polgármester fia, Borkai Ádám rendszeres, nagy összegű fizetést kapott attól az egyébként teljesen passzív cégtől, amelynek tulajdonosa Rákosfalvy Zoltán ügyvéd, a korrupciós vádakat is felvető elhíresült adriai orgia egyik résztvevője, a polgármester szövetségese.

A 24 éves Borkai Ádám 2015 óta az Akonia Ingatlanforgalmazó Kft. ügyvezetője. A cég, amely 2016 és 2018 között semmilyen forgalmat nem produkált, Rákosfalvy Zoltán győri címére van bejegyezve. A kft. tulajdonosa a luxemburgi Akonia S.A., amelynek magyarországi meghatalmazottja Rákosfalvy. A luxemburgi céget az a Kacsóh Gábor igazgatta, aki Rákosfalvy mellett igazgatótanácsi tag volt a SR Group S.A. nevű szintén luxemburgi vállalatban, amely a győri Audi-gyár területbővítéséből jutott milliárdos összeghez.

 
Borkai Zsolt Forrás: Győrplusz TV
 

Hadházy szerint arról van szó, hogy létezik egy cég, amelynek tulajdonosa az a személy, aki az egyik Borkai-féle szexvideón „fellációban részesült”, és ennek a cégnek éveken keresztül egy fillér bevétele sem volt a nyilvános adatbázisok szerint, van viszont egy ügyvezetője, Borkai Zsolt fia, Borkai Ádám, aki havonta egymillió forintos fizetést kap. Ennél nyilvánvalóbb boríték-, vagy zacskóátadás nem nagyon létezik. Olyan, mintha lefényképeznénk azt a pillanatot, amikor egy vállalkozó zacskóban pénzt ad át egy politikusnak, illetve a politikus fiának – mondta Hadházy.

A politikus arról is beszélt, hogy a nyilvános cégadatbázis szerint Borkai Ádám október 2-án – néhány nappal édesapja botrányának kipattanása előtt – egyéni vállalkozói engedélyt váltott ki, aminek valószínű oka, hogy az egyéni vállalkozók bevételeit nem látni a nyilvános cégadatbázisokban. A vicces az, hogy ő is rendezvényszervezőként jelentkezett be, akárcsak a Borkai Zsolt szexorgiáján résztvevő egyik hölgy, aki vállalkozásához 3 millió forintos uniós támogatást kapott – tette hozzá.

Az ellenzéki politikus arra is emlékeztetett, hogy Rákosfalvy volt az, aki a győri önkormányzat ügyvédjeként annak idején szándéknyilatkozatot írt alá Borkaival és az Audi egyik vezetőjével arról, hogy az autóipari cég, mely földeken szeretne új üzemet nyitni, majd 2011-ben gyorsan felvásárolta az érintett szántókat, hogy aztán a győri önkormányzat ipari területté nyilvánítsa, és ezzel nagy mértékben megnövelje azok értékét. Ezen aztán horribilis pénzeket, több milliárd forintot nyertek Rákosfalvyék.

 
Rákosfalvy Zoltán Forrás: Győrplusz TV
 

Hadházy Borkai pedagógus feleségének ügyeit is megvizsgáltatná a hatóságokkal, miután a telekkönyvi kivonatok szerint Havassy Mirtill 4 hektárnyi telket vásárolt össze 2012 óta egy Győr melletti faluban. Az egyesített területen teniszpálya, lóistálló, karám és erdő is van – mondja Hadházy, aki csütörtök esti Facebook-bejegyzésében az ott dolgozó építőmunkástól hallottakra hivatkozva arról is írt, az egész területet alagcsövezték (csak ennek költsége több tízmillió), valamint gyönyörű jakuzzit is építettek bele, és még szőlőskert is van a hegyoldalban.

„Mondja még valaki, hogy Magyarországon a pedagógusoknak nincs jó dolga” – mondta Hadházy, aki szerint ezt is hozzá kell írni a feljelentéshez, mert egészen biztos, hogy a tanári fizetésből – még ha hozzáadjuk férje 1 milliós polgármesteri juttatását és 250 ezres olimpiai járulékát is – biztosan nem jön ki egy ilyen hatalmas komplexum. Hozzátette, a győri polgármester nevén ugyanott, Sokorópátkán másfél hektár szántó van.

Hadházy szerint Borkai ezek után politikailag mindenképp megbukott, de az még kérdés, az ügyészség mit szól a feljelentéshez. Nagyon kíváncsi a reakcióra.

A beszélgetés hangfelvételét a cikk elején kattinthatja!

Reggeli gyors/Interjú Hadházy Ákossal
2019. október 11., péntek 08.15
riporter: Pálinkás Szüts Róbert