„Klubrádió
Megbeszéljük...

Mégis megfontolja a szakszervezeti vezető, hogy induljon Borkai megüresedett székéért

25/11/2019 21:33

| Szerző: Klubrádió

Folytatja a beszélgetést a győri polgármester-jelöltségről, miután az ellenzék felkérte, hogy induljon el az időközi választáson a városvezetői székért – mondta László Zoltán, a Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnöke. Pár napja még másról szóltak a hírek.

2019. november 25. Esti gyors-részlet/Interjú László Zoltánnal (19.11.25.)
04:24
00:00
Felkérte az ellenzék győri polgármester-jelöltnek László Zoltánt, a Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnökét, aki a Klubrádiónak azt mondta, elkezdtek egy beszélgetést, ami jelenlegi is folyik. Korábban a Népszavában azonban az jelent meg, hogy megkeresték, de „rövid gondolkodás után, tisztelettel visszautasította a felkérést”.

A Győrben élő László Zoltán az Esti gyorsban azt mondta, egyszerre volt nagyon meglepő és megtisztelő, hogy megkeresték, először civilek, a kérdéssel, hogy vállalná-e az ellenzéki polgármester-jelöltséget. Akor azt válaszolta, mindenképpen meg akarja várni a november 22-ei Vasas-kongresszus eredményét. A pénteken lezajlott tisztújításon aztán újra megválasztották a szakszervezeti szövetség szervezetpolitikai alelnökének.

A polgármester-jelöltségre szóló felkérés szerinte nem csak neki, hanem a Vasasoknak is szólt, akiknek a munkája valószínű, respektet szerzett a városban, mert látják, hogy a szakszervezetek a civil világ meghatározó erői lehetnek, képesek összefogni a társadalmat. A jelöltség kérdése tehát nem zárult le a részéről, nem tettek pontot a beszélgetés végére – nyilatkozta László Zoltán a Klubrádiónak.

A szakszervezeti vezető ezen kívül nyilatkozott a jövő évre szóló bérmegállapodások csúszásáról, valamint arról, hogy passzív leépítés zajlik a cégeknél, vagyis sok esetben nem hosszabbítják meg a határozott idejű szerződéseket, nem pótolják a távozó munkaerőt.

A beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg!

Esti gyors/Interjú László Zoltánnal
2019. november 25., hétfő 18.50
riporter: Dési János