„Klubrádió
A lényeg

Szorul a hurok az „ördög ügyvédje” körül

23/11/2019 10:11

| Szerző: Magyar Nemzet/Klubrádió

Hamarosan meggyanúsíthatják az „ördög ügyvédjét”, aki egy ellenzéki párthoz közelálló körből való „személy” – tudta meg a Magyar Nemzet.

Az önkormányzati választás előtt egy héttel tette közzé az illető a világhálón azt a szexvideót, amin Borkai Zsolt győri – azóta posztjáról lemondott – polgármester és ügyvéd barátja látható az Adrián, egy luxusjachton. Az akciót kommentálva egy sor bűncselekményről is szó esik, így kokainfogyasztásról, illetve közpénzek ellopásáról, amelyekről bizonyítékokat is ígértek, de ezek a mai napig nem kerültek elő. Hatósági forrásokból a Magyar Nemzet úgy értesült, miután az ügyben két nyomozás is bűncselekmény hiányában megszűnt, hamis vád és nagy nyilvánosság miatt elkövetett rágalmazásért hamarosan meggyanúsíthatják az „ördög ügyvédjét”, azaz a név mögött állókat, akiket állítólag már azonosított is a hatóság.

Újabb részletek derültek ki a Borkai korrupciós-botránya miatti vizsgálatokról is. A Magyar Hang szerint gazdasági ügyek miatt tartottak házkutatást két, Borkai érdekköréhez tartozó vállalkozónál, Szabó Ervinnél és Neumann Zoltánnál, és mindkettőjüket Budapestre szállították gyanúsítotti kihallgatásra. Arról nincs információ, hogy a szexvideókon szereplő Rákosfalvy Zoltán ügyvédi irodájában szintén jártak-e a nyomozók. Annyi azonban kiderült, hogy különös módon nemrég csőtörés volt ott, aminek következtében dokumentumok semmisültek meg.