„Klubrádió
Reggeli gyors

Nem biztos, hogy megtartja Borkai ellenfelét a győri ellenzék

7/11/2019 09:14

| Szerző: Klubrádió

Félresikerült kijelentés volt arra utalni, hogy Glázer Tímeával bizony nem sikerült Borkai Zsolt ellen nyerni, de az biztos, hogy a győri ellenzéknek újra kell gondolnia, kit indít az időközi polgármesterválasztáson – erről beszélt Pollreisz Balázs, a MSZP győri frakcióvezetője.

2019. november 07. Reggeli gyors-részlet/Interjú Pollreisz Balázzsal (19.11.07.)
05:58
00:00
Köszönettel tartozik a győri ellenzék Glázer Tímeának, volt polgármesterjelöltjüknek, aki a botrányba keveredett fideszes Borkai Zsolt ellen indult az októberi önkormányzati választáson, de nem biztos, hogy az időközin is a DK-s politikus lesz a jelöltjük – mondta a Klubrádiónak Pollreisz Balázs, Győr közgyűlésének szocialista frakcióvezetője.

A politikus arról, hogy szerinte szóba jöhet-e ismét jelöltként Glázer Tímea, szerdán a hvg.hu-nak azt mondta, „Hát vele nem sikerült nyernünk, az biztos”. Most ezt annyival egészítette ki, eléggé félresikerült mondatát emelte ki a lap, Glázer Tímea ugyanis olyan helyzetben vállalta a jelöltséget, amikor az ellenzék győzelmi esélyei mondhatni alacsonyak voltak. (Borkai Zsolt 2014-ben több mint 60 százalékot kapva győzött – a szerk.)

Pollreisz Balázs szerint azonban most az a lényeg, hogy új választás lesz, új fideszes jelölttel, és az ellenzéknek is meg kell találnia a saját új indulóját. Közösen fogják megtalálni, és még az is lehet, hogy Glázer Tímea lesz az, de erről most többet nem tud mondani.

A szocialista politikus szerint az újabb választáson nyerhetőnek tűnik a polgármesteri szék az ellenzék számára. Már október 13-án is csak hajszállal nyert a Fidesz a városban – hangsúlyozta.

Borkai Zsolt ellen tüntettek Győrben
 
 Glázer Tímea, a győri ellenzési összefogás polgármesterjelöltje felszólal a Tüntetés Borkai Zsolt és a maffiakormányzás ellen elnevezésű rendezvényen a győri városháza előtti téren 2019. október 12-én. Fotó: MTI/Krizsán Csaba
 

Hogy ki lesz a Fidesz új polgármesterjelöltje, egyelőre nem ismert, de sajtóértesülések szerint az egyik esélyes Németh Zoltán, a Győr-Sopron-Moson megyei közgyűlés elnöke, aki a 2014-es önkormányzati választáson a Fidesz-KDNP listavezetőjeként került a megyei közgyűlésébe. Fekete Dávid, Borkai egyik alpolgármestere is felvetődött lehetséges utódként, akárcsak Pálinger Katalin olimpiai ezüstérmes válogatott kézilabdakapus.

Borkai Zsolt szerdán jelentette be, hogy a győri közgyűlés alakuló ülése után, péntek 16 órai határidővel lemond tisztségéről. Miután a polgármester tisztsége megszűnik, időközi választást kell kiírni a mandátum megüresedését követő 120 napon belül. Borkai lemondása után a Demokratikus Koalíció és a Momentum is ellenzéki előválasztást javasolt Győrben.

A beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg!

Reggeli gyors/Interjú Pollreisz Balázzsal
2019. november 07., csütörtök 08.15
riporter: Szénási Sándor