„Klubrádió
A lényeg

Borkai ellen tüntettek Győrben

12/10/2019 18:14

| Szerzők: Klubrádióhvg.hu

Borkai Zsolt és a maffiakormányzás ellen címmel hírdetett tüntetést  a  Momentum győri szervezte. A tüntetésen, amely a Városháza előtt zajlott több százan voltak.

Az ördög ügyvédje” blog az elmúlt hétben folyamatosan közölt képeket és szexvideókat egy hajóról, ahol Borkai Zsolt győri fideszes polgármester látható fiatal lányok társaságában. Ezen kívül korrupcióval is vádolja Borkait.

Borkai Zsoltnak le kell mondania és el kell tűnnie a közéletből – jelentette ki a Momentum elnöke a tüntetésen. Fekete-Győr András arról is beszélt, hogy a korrupció mellett a képmutatás zavarja legjobban: "családdal és keresztény konzervatív értékekkel kampányoltak, majd szexorgiákon vettek részt" - fogalmazott. Nincs két Fidesz, egyetlen korrupt és álszent Fidesz van – mondta Fekete-Győr András. 

Kendernay János  az LMP társelnöke beszédében egyebek mellett azt mondta, hatalmas a győriek felelőssége, mert ha a Fidesz ezt a botrányt is túléli, akkor ledől minden gátlás.

Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy Borkainak bocsánatot kellene kérnie a győriektől, mert besározta a város nevét, és amiből luxuséletet él, azt a helyiektől lopta. 

Gulyás Balázs győri publicista azt mondta, Borkai Zsolt  Pornóapátiban, esetleg Cseszneken lehetne polgármester. Azt is kérdezte, hogyan lehet még szabadlábon a polgármester, hol van a rendőrség, az ügyészség? Hol van, mit tesz a helyi média.

Pollreisz Balázs, az MSZP győri képviselője beszédében azt mondta,  ami Győrben történik, az szégyen és gyalázat: a polgármester a városházából a szó minden értelmében kuplerájt csinált.

A DK európai parlamenti képviselője is felszólalt az eseményen, és arról beszélt, hogy nincs két Fidesz: az országban mindenhol ott vannak a Borkaik, és sokaknak van elege a lopásból, az urizálásból és a képmutatásból. 

Glázer Tímea, a győri ellenzéki pártok közös polgármesterjelöltje beszédében azt mondta,vége van annak, hogy Győrt Borkai Zsolt tartja a kezében, szerinte a történtek után biztosan nem maradhat polgármester, nem adhat át kitüntetést, fotózkodhat iskolásokkal.  Ő is úgy látja, hogy Borkait, ha nyerne is, biztosan leváltaná Orbán Viktor, de holnap még dönthetnek úgy a győriek, hogy maguk határoznak arról, ki vezesse a várost.