„Klubrádió
Reggeli gyors

Ha Borkaira kell szavazni a Fideszért, azt is megteszik

14/10/2019 17:25

| Szerző: Klubrádió

Új választásban bízik a győri ellenzék, szerintük Orbán Viktor Fidesz-elnök valahogy leváltja Borkai Zsolt régi, új polgármestert. A súlyos botrányba keveredett Borkai ugyanis képtelen lenne irányítani a várost, ahonnan az utóbbi időben szinte eltűnt – mondta Glázer Tímea, a győri ellenzék választáson vesztes polgármesterjelöltje.

2019. október 14. Reggeli gyors-részlet/Interjú Glázer Tímeával (19.10.14.)
06:54
00:00

Győzelemre számított az ellenzék Győrben a Borkai-botrány után, és hogy ez mégsem sikerült, a Jobbik négy képviselőjének árulása is szerepet játszott, akik az október 13-ai önkormányzati választás előtt az utolsó pillanatban felmondta az ellenzéki együttműködést– mondta Glázer Tímea, győri ellenzéki polgármesterjelölt. Döntő volt az is, hogy Győr erős fideszes bástya, és a kormánypárt mozgósítása is erős volt, a Borkaira voksolók pedig most nem rá, hanem személyén keresztül a Fideszre szavaztak.

Glázer Tímea szerint ezzel együtt sem maradhat sokáig posztján a korrupciós vádakat is felvető szexvideóiról elhíresült régi, új fideszes polgármester, Borkai Zsolt, mert Orbán Viktor nyilván le fogja váltani, és újabb választás jön. Az esetleges újabb lehetőség kapcsán megjegyezte, hogy ha az ellenzéki együttműködés és a civilek jelöltjeire adott szavazatokat összeadjuk, akkor az látszik, hogy Borkai ellenfelei együtt magasan megnyerhették volna a polgármesterválasztást, Borkai Zsolt ugyanis az előző választáshoz képest majdnem 20 százalékkal gyengébb eredményt ért el.

Borkai Zsolt ellen tüntettek Győrben
 
 Glázer Tímea, a győri ellenzési összefogás polgármesterjelöltje felszólal a Tüntetés Borkai Zsolt és a maffiakormányzás ellen elnevezésű rendezvényen a győri városháza előtti téren 2019. október 12-én. MTI/Krizsán Csaba
 

Az, hogy Borkai Zsolttal együtt a hozzáköthető üzleti körök is távozni kényszerülnek-e a hatalom közeléből, egy esetleges új választás eredményétől függ.

Az ellenzéki politikus szerint az újabb választást valószínűsíti, hogy Borkai Zsolt képtelen lesz irányítani a várost, ahol a botránya kitörése nem is látni. Nehezen elképzelhető, hogyan fog átmenni egy óvodai ünnepségre, átadni díszpolgári címeket, vagy a közgyűlést vezetni, ahogy azt is kérdéses, a képviselő-testület tagjai hogyan fognak felállni, és azt mondani neki, „tisztelt polgármester úr!”– tette hozzá.

A beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg!

Reggeli gyors/Interjú Glázer Tímeával
2019. október 14., hétfő 07.40
riporter: Szénási Sándor