„Klubrádió
Megbeszéljük...

Ellenzéki jelölt: Borkai lejáratta Győrt

9/10/2019 18:54

| Szerző: Klubrádió

Glázer Tímea győri ellenzéki polgármesterjelölt szerint a városról most mindenkinek a korrupt politikusok, luxusjachtok, magánrepülők, európai uniós pénzekből eltartott örömlányok jutnak eszébe, mert Borkai Zsolt fideszes városvezető lejáratta Győrt.

2019. október 09. Megbeszéljük / részlet, Glázer Tímea (19.10.09.)
10:07
00:00

Glázer Tímea, az ellenzék győri polgármesterjelöltje azt mondta: jó programot raktak össze és biztosak voltak abban, hogy ez sikeres lenne egy normális választáson, ami arról szólna, hogy a jelöltek leüljenek és beszélgessenek. De Magyarországon alapvetően nem ez a helyzet, Győrben meg mostanában különösen nem.

Azért várt a megszólalással öt napot Borkai Zsolt botrányának kirobbanása után, mert felelősen akart cselekedni, meggyőződni arról, hogy ez nemcsak lejáratás, hanem az igazság – utóbbihoz Borkai beismerése után nem fér kétség. Jelezte: 2012-től támadták a helyi ellenzéki pártok a polgármester körének ominózus földvásárlását, de nem értek el vele semmit. A DK most az ügyészséghez fordult és feljelentést tett (úgy tudja, a Jobbik is).

Glázer Tímea azt mondta: Győrről most mindenkinek a korrupt politikusok, luxusjachtok, magánrepülők, európai uniós pénzekből eltartott örömlányok jutnak eszébe. Borkai annyira lejáratta a várost, hogy ezen változtatni kell, Győrnek nem szabad szégyenkeznie. Feltette a kérdést: ha győzne, Borkai hogy nézne a szülők szemébe egy óvodai ünnepségen, vagy hogy képviselné őket a nagyvilágban?

Az azonnali.hu-nak kedden még azt nyilatkozta, hogy a politikának addig nincs dolga Borkai ügyeivel, amíg a korrupció ki nem derül, mi változott? Azt azért gondolták, hogy a korrupciós kapcsolat megvan, csak azért nem szólalt meg előbb, mert szeretett volna biztos lenni ezekben a dolgokban – mondta Glázer Tímea. Most már egész nap jönnek az új cikkek Borkai barátainak és családjának gyanús ügyeiről.

Hangsúlyozta: első programpontjuk a nyitott városháza volt, ami a teljes átláthatóságot jelenti; a tisztességesség a legfontosabb a kampányban és utána is. Szerinte még mindig nem biztos, hogy a győriek mind tudnak erről a botrányról, a helyi tévé és újság nem számol be róla (csak Borkai üzenetéről – a szerk.). Ők azt tehetik, hogy kimennek az utcára és minél több emberrel beszélnek, plusz szombaton tüntetést tartanak, amelyre reméli, sokan eljönnek.

A beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg. (Címlapi kép: Wikimedia Commons)

Megbeszéljük...
2019. október 09., szerda 16:00
Műsorvezető: Bolgár György