„Klubrádió

Orbán elismerte Tarlós vereségét

13/10/2019 23:03

| Szerző: Klubrádió

Orbán Viktor miniszterelnök értékelte az önkormányzati választások eredményeit, szerinte a főváros veszített egy polgármestert, ő viszont nyert egy tanácsadót. Azt is hangsúlyozta: a listás szavazatokat tekintve hozták az 50 százalékot és a megyei közgyűlésekben mindenütt többségben lesznek. Budapesttel készen állank az együttműködésre – mondta.

Tarlós István megköszönte az egész közösségnek és Budapestnek az elmúlt 9 és 29 évet, amit Budapest főpolgármestereként, illetve III. kerületi önkormányzati politikusként, önkormányzati vezetőként töltött.

Utána Orbán Viktor miniszterelnök lépett a színpadra, aki úgy fogalmazott: Budapest vesztett egy polgármestert, ő pedig nyert egy kiváló tanácsadót, de a választás nem csak Budapestről szólt.

Mindenkinek gratulált, aki nyert, polgármestereknek és képviselőknek, de elsősorban a Fidesz-KDNP színeiben győztes indulóknak.Tarlós Istvánnak köszönetet mondott az elmúlt 9 évben végzett főpolgármesteri munkájáért, szerinte ő volt az, aki kirángatta a fővárost a csődhelyzetből, és olyan fővárosa lett az országnak, amelyre büszke lehet. Nehéz választási kampány volt, olyan nyílt csata zajlott, aminek egy demokráciában a pártok között lennie kell – tette hozzá.

Önkormányzat 2019 - A Fidesz eredményvárója
 
Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (b3) és Tarlós István, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje, leköszönő főpolgármester (j2) kezet fog a párt eredményváró rendezvényén az önkormányzati választáson a Bálna Budapest központban 2019. október 13-án. Mögöttük Kövér László, az Országgyűlés elnöke, Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Németh Szilárd alelnök és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b-j). MTI/Koszticsák Szilárd
 

A listás szavazatokat tekintve a Fidesz és a KDNP most is hozni tudta az 50 százalék fölötti eredményt – hangsúlyozta a kormányfő. A mai napon a fővárosiak úgy döntöttek, hogy most valami más következik, amit tudomásul vesznek, és készen állnak az együttműködésre – tette hozzá.  

.A 23 megyei jogú városban továbbra is fideszes a többség, tíz ellenzéki (szavai szerint baloldali) többségűvé vált, a 19 megyei közgyűlésből pedig mindegyiket a Fidesz-KDNP nyerte meg. Köszönetet mondott a vidéki Magyarország támogatásának, és azt ígérte, a vidéki emberek ezentúl is számíthatnak rájuk, ahogy ők is számíthattak rájuk. Az 5000 lakos feletti települések többségében is kormánypárti a többség.

Magyarország legerősebb pártja továbbra is a Fidesz és a KDNP szövetsége, és a továbbiakban is e szerint fognak viselkedni – jelentette ki.

(Címlapi kép: Facebook)