„Klubrádió

Karácsony : Ez volt az első lépés

13/10/2019 23:34

| Szerző: Klubrádió

Az ellenzéknek a mostani győzelmet is eredményező úton kell továbbmennie, hogy Budapest után Magyarországot is megváltoztathassák – erről beszélt Karácsony Gergely a budapesti főpolgámester-választás győztese. Köszönetet mondott riválisának, Tarlós Istvánnak eddigi főpolgármesteri munkájáért, egyúttal új korszakot ígért Budapest életében. A kormánnyal nem háborúra, hanem méltányos együttműködésre készül, és szövetségeseket keres az uniós döntéshozók körében is.

 

 

Önkormányzat 2019 - Karácsony Gergely megválasztott főpolg?
 
 Karácsony Gergely megválasztott főpolgármester (k) az önkormányzati választások eredményváró rendezvényén a budapesti 400 Bárban 2019. október 13-án. MTI/MTI Fotószerkesztőség/Balogh Zoltán
 

Történelmi győzelem született Budapesten, ami a fővárosiak győzelme, és ami arról szól, hogy a hatalom emberénél mindig erősebb az emberek hatalma.

Budapest zöld lesz és szabad, a XX. századból átviszik a XXI. századba , és vissza Európába, ahová mindig is tartozott – mondta Karácsony Gergely a főpolgármester-választás győztese vasárnap esti sajtótájékoztatóján.

Az összellenzéki együttműködés nyertes jelöltje szerint az elmúlt évtizedek leggyomorforgatóbb kampánya volt ugyan a mostani, de arról is szólt, hogy az ellenzéki pártok megértették, együtt kell működniük.

Karácsony köszönetet mondott azoknak, akik részt vettek az ellenzéki előválasztáson, majd támogatták annak győztesét, és ugyancsak köszönet mondott az ellenzéki jelölteknek, az aktivistáknak és a szavazóknak. Hangsúlyozta, azokat is képviselni fogja, akik most nem rá szavaztak.

Karácsony szerint ezen az úton kell továbbmenni, mert ez az első lépés, hogy a rezsim ellenzéke Budapest és a nagyobb városok után Magyarországot is megváltoztassa

A megválasztott főpolgármester arról is beszélt, új alapokra akarja helyezni Budapest és a kormány viszonyát, nem háborúra, hanem méltányos együttműködésre készül, valamint olyan várost fog építeni, amely szövetségeseket keres az EU döntéshozói körében is.

Bejelentette, a sajtótájékoztató előtt néhány perccel riválisa Tarlós István kormánypárti főpolgármester is gratulált a győzelméhez, és ebben a hívásban azt a Tarlós Istvánt vélte felfedezni, aki szereti Budapestet. Karácsony szerint bár lehetett volna fairebb a kampány, Tarlósnak is megköszönte az eddig végzett főpolgármesteri munkáját. Most azonban új korszak kezdődik, új XXI. századi szellemiséggel – hangsúlyozta.

92,19 százalékos feldolgozottságnál Karácsony Gergely majdnem 40 ezer szavazattal vezet:
Karácsony Gergely: 50,62 százalék (317 152 szavazat)
Tarlós István: 44,29 százalék (277 502 szavazat)
Puzsér Róbert: 4,44 százalék (27 794 szavazat)
Berki Krisztián: 0,66 százalék (4119 szavazat)