„Klubrádió
A lényeg

Karácsony: Komoly tétekben fogadtam, hogy győzni fogunk

13/10/2019 13:23

| Szerzők: KlubrádióMTI

Semmilyen eredményt nem tartana kudarcnak, szerinte már az nagy eredmény, hogy az ellenzék összefogott. Amúgy a Fidesz ellen indulók győzelmére számít – mondta Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt, miután szavazott. 

A választásokon való aktív részvételre buzdít az ellenzéki pártok által támogatott főpolgármester-jelölt, Karácsony Gergely. A politikus, miután szavazatát leadta Zuglóban, azt mondta, mindenkit arra buzdít, hogy éljen a demokratikus választás jogával, és arra kér mindenkit, hogy mind a három szavazatát adja le ellenzéki jelöltre, vagyis ne osszák meg szavazataikat, mert "a Fidesz mindenhol Fidesz". 

2019. október 13. A lényeg-részlet/Karácsony szavaz (19.10.13.)
00:46
00:00

A várható eredményekről azt mondta, semmit nem tartana kudarcnak, mert sikerült megváltoztatni az ellenzéki politikát, képesek voltak létrehozni az ellenzéki egységet és a budapestiek bevonásával kampányolni. Arra az újságírói kérdésre, hogy ünneplésre számít-e este, Karácsony Gergely úgy válaszolt: "komoly tétekben" fogadott, hogy győzni fognak, "úgyhogy ez így is lesz".

Önkormányzat 2019 - Karácsony Gergely
 
Karácsony Gergely közös ellenzéki főpolgármester-jelölt családjával szavaz az önkormányzati választáson a zuglói Örökzöld Óvodában kialakított szavazókörben 2019. október 13-án. Fotó: MTI/Balogh Zoltán