„Klubrádió
Szerepvállalás

Megpróbálnak nyáron segíteni a távoktatás veszteseinek

15/07/2020 13:02

| Szerző: Klubrádió

Hátrányos helyzetű gyerekeknek szervez hónapokon át tartó, nyári táborokkal kezdődő fejlesztő-felzárkóztató programot a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet. A Magyar Lovasterápia Szövetség is nyári tábort tart, ők tanulásban akadályozott, értelmileg akadályozott, autizmussal élő, valamint halmozottan sérült gyerekek számára indítanak foglalkoztatásokat.

2020. július 11. Szerepvállalás (2020. július 11., szombat 18:00)
24:06
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori

A tanév végét követően hátrányos helyzetű gyerekeknek szervez összetett, hónapokon át tartó fejlesztő-felzárkóztató programot a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet. A digitális oktatásba nehéz körülményeik miatt megfelelően bekapcsolódni nem tudó gyerekeknek először nyári táborokat tartanak a tananyag pótlására, majd tanműhelyekben folytatják a megkezdett munkát és havonta egyszer élménynapokat is kínálnak. A segélyszervezet szakmai irányításával megvalósuló programokban több száz gyerek vesz majd részt. Rácsok Balázs, a segélyszervezet szociális igazgatója volt a vendégünk.

A koronavírus enyhülésével a Magyar Lovasterápia Szövetség idén nyáron is szervez táborokat a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fóti Lovasterápiás és Oktató Központjának foglalkozásaira járó gyerekeknek. A táborokat korosztályos bontásban a résztvevők képességeinek és problémáinak megfelelő tematikával tervezik. A programban részt vesznek különböző pszichés zavarral küzdő, valamint tanulásban akadályozott, értelmileg akadályozott, autizmussal élő, valamint halmozottan sérült gyerekek. Bozori Gabriellával, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fóti Lovasterápiás Központjának vezetővel beszélgettünk.

Az adást a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: Magyar Lovasterápia Szövetség/Facebook

Szerepvállalás
2020. július 11., szombat 18:00
Műsorvezető: Bíró Bori