„Klubrádió
Szerepvállalás

„Ne féljünk kimondani, hogy vak vagy siket”

17/03/2020 14:14

| Szerző: Bíró Bori/Klubrádió

A legnagyobb probléma az információhiány, ami az emberek fejében van fogyatékossággal élő társaikat illetően – mondja a Békaperspektíva érzékenyítő projekt egyik alapítója, a Szerepvállalás vendége. Műsorunkban szó volt az SCIndikátor tudományos mentorprogramról is.

2020. március 14. Szerepvállalás (2020. március 14., szombat 18:00)
23:07
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori

„Ne féljünk kimondani, hogy vak, hogy mozgássérült, hogy siket. Nem kell hosszú körmondatokban körülírni, nem kell félni a kifejezéstől, és igenis kell kérdezni. A legnagyobb probléma az információhiány, ami az emberek fejében van a fogyatékossággal élő társaikat illetően” – vallja Sulyok Péter, a Békaperspektíva egyik alapítója. A projekt egy interaktív érzékenyítő csapatépítő, amelyet Péter és látó társa, Feiszt Viktor tart, egyedi, a stand-up műfajra épül szemléletformáló előadások és motivációs tréningek keretében. Vendégünk volt Sulyok Péter.

Őt Szigeti Fanni, a Nők a tudományban egyesület ügyvezetője követte, akit a negyedszer megrendezendő SCIndikátor tudomány-kommunikációs mentorprogramról kérdeztünk. A programra idén már nem csak alap-, mesterszakos és doktorandusz hallgatók, hanem 35 év alatti szakemberek is jelentkezhetnek. A SCIndikátor az ország első tudománykommunikációs mentorprogramja, amely fiatal kutatókat támogat kommunikációs készségeik fejlesztésében – olvasható honlapukon.

Az adást a fenti lejátszás ikonra kattintva hallgathatják meg. Címlapi kép: Vicente Navarro, a Valencia futballcsapatának vak szurkolója emlékére állított szobor (twitter)

Szerepvállalás
2020. március 14., szombat 18:00
Műsorvezető: Bíró Bori