„Klubrádió
Szerepvállalás

A gyermekere való odafigyelésre szólít fel a noÁr legújabb klipje

6/07/2020 15:03

| Szerző: Klubrádió

A Civil Impact Akadémia a non-profit szervezetek és a vállalatok közötti együttműködést támogatja. Minderről Kiss Gyöngyvér, a Civil Impact ügyvezetője mesél. Majd egy igen érzékeny témáról a gyermekbántalmazás és gyermekinkre való odafigyelésről beszélgettünk a Kék Vonal munkatársával, R. Csekeő Borbálával.

2020. július 04. Szerepvállalás (2020. július 04., szombat 18:00)
25:06
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori

2020-ban ötödik alkalommal nyitja meg kapuit a Civil Impact Akadémia a jelentkező civil szervezeti vezetők előtt. A szervezők olyan egyedi mentorprogrammal szeretnék összekötni képzésüket, melyben vállalati vezetők bevonásával a civil szervezetek képviselői folyamatos tanácsadást kapnak vállalati szakemberektől, és így a kitűzött feladat megvalósításában ezek a mentorok nyújtanak valós, gyakorlati segítséget jótékonysági csapatépítés, vállalati önkéntesség, zöld projekt, gyermekeket és rászorulókat támogató programok terén. A képzés során a találkozásokkal, közös munkával szeretnék közelíteni egymáshoz a két szektort, az akadémia céljain keresztül pedig hozzájárulni a civil szektor működésének fenntartásához. Minderről Kiss Gyöngyvér, a Civil Impact ügyvezetője mesél.

Fontos a beszélgetés! - erről szól a noÁR új dala

A családon belüli erőszak és a gyermekbántalmazás az egyik legérzékenyebb téma, melyhez különleges szakmai rálátás szükséges.

 

R. Csekeő Borbála, a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány szakmai vezetője szerint száz esetből tíz derül ki, és csupán egyben indul eljárás. Az erőszakot elszenvedett gyerekeknek olyan alacsony küszöbű szolgáltatások segítenek, mint a telefonvonal, mely hívása a telefonszámlán sem jelentkezik, vagy a chatszoba, ahol még csak hangot sem kell adni a panasznak.

A noÁr legújabb klipje azokra a gyerekekre hívja fel a figyelmet, akiket bántalmaznak és akikre nem jut elég ideje a környezetüknek, így magukra maradnak fájdalmaikkal, félelmeikkel és titkaikkal. Hogy a fiatalok önállóan is hangot adhassanak kérdéseiknek, a Kék Vonal lelkisegély-vonalának hívószáma lett a dal címe, a 116-111 című számról és annak hátteréről R. Csekeő Borbála mesélt.

Műsorunkat a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg!

Szerepvállalás
2020. július 4.
Műsorvezető: Bíró Bori