„Klubrádió
Szerepvállalás

Méltányosabb oktatásért küzdenek, hátrányos helyzetű gyerekeknek

9/02/2020 17:26

| Szerző: Klubrádió

Különösen aktuális kérdések: a Láthatatlan Tanoda program célja, hogy segítsen hátrányos helyzetű és roma gyerekeknek méltányos oktatáshoz jutni. A Demokratikus Ifjúságért Alapítvány új projektje pedig arról szól, hogy bemutassa a diákoknak, hogyan juthat el a hangjuk a döntéshozókhoz. Ezekről volt szó a Szerepvállalás legutóbbi adásában.

2020. február 08. Szerepvállalás (2020. február 08., szombat 18:00)
24:33
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori

A mai műsort az oktatásnak szenteljük. Elsőként a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány új projektje, a Van hozzá közöd! volt terítéken. A program 14-19 éves középiskolásoknak szól, akik felfedezhetik és megfogalmazhatják az őket érintő és érdeklő kérdéseket, valamint interaktív és innovatív módszerekkel arról is tanulhatnak, hogyan kezdeményezzenek ők maguk is párbeszédet. Galambos Rita, az alapítvány igazgatója mesélt arról, milyen hatást gyakorolhatnak környezetükre a diákok.

Őt Horváth Csenge, a Rosa Parks Alapítvány keretein belül megvalósuló Láthatatlan Tanoda program egyik koordinátora követte. A szervezet azért jött létre, hogy egy méltányosabb közoktatási rendszerért dolgozzon és segítse azokat a szülőket és gyerekeket, akiket az oktatásban hátrány vagy jogsértés ér. A tanoda célja, hogy a VIII. kerületi hátrányos helyzetű, elsősorban roma gyerekek általános iskolai tanulmányaikat egy jó minőségű oktatást nyújtó intézményben kezdhessék meg. 

Az adást a lejátszóra kattintva hallgathatják meg! Címlapi kép: Láthatatlan Tanoda/Facebook

Szerepvállalás
2020. február 08., szombat 18:00
Műsorvezető: Bíró Bori