„Klubrádió
Hetes Stúdió

Közmunka és iskolakezdés – adományok nélkül nem menne

3/09/2019 16:26

| Szerző: Galavits Patrik/Klubrádió

Akár ezer gyerek is tanszerekhez juthat az iskolakezdésre Berettyóújfalu környékén az Igazgyöngy Alapítványhoz érkező adományoknak köszönhetően. Az alapítvány munkatársait múlt héten a Klubrádió elkísérte egy útjukra, amelyen rászorulókhoz juttatták el az adományokból összeállított iskolatáskákat. Galavits Patrik riporter a keleti határ mellett élő szegényeket kérdezte a tanév kezdetéről, közmunkáról, kiszolgáltatottságról és kitörési lehetőségekről.

2019. augusztus 31. Hetes Stúdió / részlet, Galavits Patrik riportja (19.08.31.)
15:33
00:00

Bárhova is menjenek az Igazgyöngy Alapítvány munkatársai adományaikkal, nagy örömmel fogadják őket a szülők és a gyerekek is. A többnyire munkanélküli vagy közmunkából élő családoknak gyakorlatilag elviselhetetlen terhet jelentene az iskolakezdés, az ország minden pontjáról érkező pénz- és tárgyadományoknak köszönhetően azonban az L. Ritók Nóra vezette alapítvány igyekszik könnyíteni a legszegényebbek helyzetén.

Berettyóújfalu környékén 20 faluba szállítják ki az adományokat, amelyek közül a legtöbbet iskolatáskákba teszik, és azokkal együtt viszik el a gyerekeknek. Az Igazgyöngy munkatársai napi 70-80 csomagot állítanak össze, elmondásuk szerint minden szabad kapacitásukat erre szánják.

Elsősorban cigány családok szorulnak segítségre, bár Anna és Andi, akiket a Klubrádió Mezősasra kísért az adományok átadására, azt mondja, a sok vegyesházasság miatt már nehéz egyértelmű különbséget tenni cigányok és nem cigányok között. 

A bihari községben négy családhoz vitt adományokat az Igazgyöngy – Galavits Patrik riportjából megtudhatják, mit gondolnak a legkiszolgáltatottabbak itt a közmunkáról, milyen karrierről álmodoznak gyerekek a cigánysoron és elégedetlenségük ellenére miért gondolják a Fideszt a legjobb választásnak a keleti határszélen.

A riportot – amely a Hetes Stúdió szombati műsorában elhangzott adás kibővített változata – a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg. Címlapi kép: Klubrádió

Hetes Stúdió
2019. augusztus 31., szombat 15.00
Riporter: Galavits Patrik