„Köszönjük,
Szerepvállalás

Kutyajó móka és pszichés segítségkérés

6/11/2022 08:39

| Szerző: Bíró Bori/Klubrádió

A Richter Anna Díj győzteseiről volt szó a Szerepvállalásban: Gulyás Bianka a 'Kutyajó móka' projekt keretében nyári táborokat szervezett speciális ellátást igénylő gyerekeknek, a Merj segítséget kérni! projekt pedig a díjból online pszicho-onkológiai csoportfoglalkozásokat szervezett.

2022. november 05. Szerepvállalás (2022. november 05., szombat 13:00)
25:14
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori

Az elmúlt négy évben 20 hiánypótló ötlet megvalósítását tette lehetővé összesen 80 millió forintból a Richter Anna Díj. Október elején mutatták be a negyedik évad győztes projektjeit, és egyúttal meghirdették az újabb pályázati időszakot. November 27-ig várják az egészségügyben, oktatásban dolgozók, valamint idén először a Junior kategóriában a diákok, hallgatók kreatív ötleteit is.

A legutóbbi műsorban két csapat mutatkozott be. Elsőként a közönségdíjas Merj segítséget kérni! projekt, amely a díjból online pszicho-onkológiai csoportfoglalkozásokat és „Erőforrás gyűjtő hétvégéket” valósított meg, ahol az érintettek erőt meríthettek a programokból, a betegségből meggyógyult társaik történeteiből és egymásból. A csapat a pszichés segítségkérésnek, a beteg optimista hozzáállásának, a támogató sorstársközösségnek a fontosságára hívja fel a figyelmet. Virághné Puskás Katalinnal beszélgettünk. 

Az adás második felében Gulyás Bianka gyógypedagógus, kutyás terapeuta lesz a vendégem, aki csapatával és segítő kedvenceivel a 'Kutyajó móka' projekt keretében nyári táborokat szervezett speciális ellátást igénylő gyerekeknek. A pedagógus kategória győztesei nehéz terheket vettek át egy időre a családok válláról, és életre szóló élményekkel gazdagították a gyerekeket.

Az adást a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Képünk illusztráció / Pixabay

Szerepvállalás
2022. november 5., szombat 13:00
Műsorvezető: Bíró Bori