„Klubrádió
Szerepvállalás

Csudibogarak és stroke-betegek

8/03/2020 16:30

| Szerző: Bíró Bori/Klubrádió

A Szerepvállalás hétről-hétre példákat hoz arra, hogy egy-egy cég vagy intézmény, netán magánszemély, milyen formában, milyen eszközökkel járul hozzá anyagi gondok, társadalmi problémák orvoslásához, az életminőség javításához, a fenntartható fejlődéshez. Ily módon is kifejezve, hogy felelősséget érez azért a környezetért, amelyben él és dolgozik.

2020. március 07. Szerepvállalás (2020. március 07., szombat 18:00)
24:12
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori
2019 júniusában indította el egy édesanya a Csudibogár Clubot azért, hogy legyen egy hely, ahol az autizmussal élő fia és sorstársai barátokra találhatnak. Az autizmus spektrumzavaros fiúnak ugyanis nem erőssége a barátkozás, és helyzetét az sem könnyíti meg, hogy magántanuló. A Csudibogár Club minden autizmussal élő gyerek és fiatal számára nyújt lehetőséget, hogy közösségben és jó hangulatban tudjanak találkozni egymással. Vendégünk az alapító, Buda-Kollarik Tímea volt.

Csudibogár Club
 

Őt Dr. Vastag Ildikó követte az adásban, aki csapatával, a Bajcsy-Zsilinszky Kórház neurológiai osztályának szakembereivel egy stroke betegek gondozásának bázisul szolgáló laboratórium kiépítését tervezi. Ugyanis miközben a stroke terápiája jelentősen fejlődött az elmúlt évtizedekben, a szövődmények és az újabb stroke megelőzése szempontjából kulcsfontosságú a betegség utáni komplex gondozási szakasz.

Pályázatukat a Richter Anna Díjra nyújtották be, ahol a közönségdíj sorsa március 8-ig még a szavazók kezében van.

Címlapi képünk illusztráció.

Szerepvállalás
2020. március 7. szombat 18:00
Szerkesztő-műsorvezető: Bíró Bori