„Klubrádió
Szerepvállalás

Oktatás a rendszeren kívül

21/03/2021 15:06

| Szerző: Bíró Bori/Klubrádió

A Szerepvállalás vendége volt Solymosi Árpád, a Symphonia Alapítvány alapfokú művészeti iskolájának igazgató-helyettese, és Burka Erika pedagógus, a Közbigyó projekt csoportvezetője, akik a Richter Anna Díj pedagógus kategóriájának döntőjében izgatottan várják  a végeredményt.

2021. március 20. Szerepvállalás (2021. március 20., szombat 18:00)
22:23
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori
Egy művészekből és zenetanárokból álló csapat közösségi zenei programot valósít meg országszerte 23 helyen, ingyenes napi zenetanulást biztosítva közel 1800, nehéz körülmények között élő gyereknek és fiatalnak.

Ahogy mondják, ők a „hátsó padban ülő gyerekeket” célozzák meg. A Symphonia Alapítvány projektében célul tűzte ki, hogy módszert találnak a kiégés megelőzésére, kezelésére olyan kollégáiknál, akik rendszeresen szegény sorsú gyerekek művészeti oktatásával foglalkoznak. A Szerepvállalás vendége volt Solymosi Árpád, a Symphonia Alapítvány alapfokú művészeti iskolájának igazgató-helyettese, aki a Richter Anna Díj pedagógus kategóriájának döntőjében csapatával izgatottan várja  a végeredményt.

Ugyanennek a kategóriának jelöltje a tanárokból és szülőkből álló Közbigyó projekt, amelynek csapata már általános iskolában fontosnak tartja a projektszemléletű gondolkodás elsajátítását, a csapatmunka megismerését és a kreatív ötletek megvalósítását. A projektet szeretnék egyre több résztvevővel és egyre magasabb színvonalon megrendezni, és a céljuk, hogy országszerte minél több iskolában kipróbálják, adaptálják ezt az egyedi pedagógiai módszertant. A Közbigyó projekt csapatvezetője, Burka Erika pedagógus mesélt.

A teljes műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Szerepvállalás
21.03.20. 18:00
Szerkesztő-műsorvezető: Bíró Bori