„Klubrádió
Megbeszéljük...

Kovács Gergely: Gattyánék csalásra próbálták rávenni a Kutya Pártot

14/03/2022 22:47

| Szerző: Klubrádió/szg

Kovács Gergely, az MKKP társelnöke azt mondta: a Gattyán-féle párt több embere kereste meg őket, hogy cseréljenek aláírásokat, azaz másolják le az egymás ívein szereplőket. Akadt egy szürreális eset is, egyik jelöltjük éppen a választási irodánál volt, amikor "a helyi gattyános ember" felhívta, hogy cseréljenek aláírást, ő kihangosította a telefonját, és az irodában ülők végighallgatták az egészet, mégse vettek fel jegyzőkönyvet – tette hozzá.

2022. március 14. Megbeszéljük - részlet 22.03.14. Kovács Gergely
15:00
00:00

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) a gyöngyösi körzetben visszaléptette jelöltjét, ugyanis nem tudták kideríteni, hogy kik gyűjtötték neki az aláírásokat. Ezzel 79 indulója maradt a pártnak, a választási törvény módosítása után 71 a minimum. 

Kovács Gergely, az MKKP társelnöke a Megbeszéljük adásában elmondta: az aláírásgyűjtés második hetében megjelentek emberek több jelöltjüknél azzal, hogy tudnak sok aláírást gyűjteni, azt mondták, például a haverjaik között. Volt, amikor nem is adtak nekik íveket, mert annyira furcsa volt a szituáció. De amikor adtak, akkor is több esetben különösek voltak ezek az ajánlások: akadt, aki másnap rögtön hozott 800-at (ennyit nem lehet normálisan összegyűjteni – jegyezte meg), volt, ahol halottak szerepeltek az íveken és volt, ahol Fideszhez köthető emberek akartak idézőjelesen segítséget nyújtani. Ezeket áthúzták és érvénytelenül adták le, körülbelül 5000 ajánlásról volt szó.

Egy helyen, a gyöngyösi körzetben későn eszméltek, mert a jelöltjük már leadta az ajánlásokat és el is fogadta azokat a választási bizottság. Tudták, hogy egy nap 50-100 aláírást lehet összegyűjteni, és ott hirtelen megugrott ez a szám négyszázzal. Fiatal arcok jöttek, fél órát beszélgettek a jelölttel, majd amikor a gyűjtés után keresték őket, hirtelen eltűntek, ki volt kapcsolva a megadott telefonszámuk. Tehát nem látják a forrást, nem akartak kockáztatni esetleg átmásolt, „nem okés” aláírásokkal. Ajánlást nem lehet visszavonni, csak a jelölt tud visszalépni, ezért döntöttek így.

Szóba került két olyan szervezet, amelynél több esetben kiderült, hogy nem stimmel valami az ajánlásokkal. A Gődény-féle párt (az oltásellenes gyógyszerész Gődény György nevéhez fűződő úgynevezett Normális Élet Pártja) már az aláírásgyűjtés előtt is gyűjtötte az adatokat, sőt, azután is, úgy látszik, ez élethosszig tart – jegyezte meg ironizálva Kovács Gergely. Egyik tagjuk kitöltötte a támogatói formulájukat, és meg is jelentek az adatai egy Gődény-párti íven – közölte.

Kijelentette: a Gattyán-féle párt (a szexkamerabizniszből milliárdos lett Gattyán György által frissen alapított Megoldás Mozgalom) több embere kereste meg őket, hogy cseréljenek aláírásokat, azaz másolják le az egymás ívein szereplőket. Ezzel kapcsolatban volt egy szürreális eset: egyik jelöltjük éppen a választási irodánál volt, amikor „a helyi gattyános ember” felhívta, hogy cseréljenek aláírást, ő kihangosította a telefonját, és az irodában ülők végighallgatták az egészet. Ezzel együtt annyira se voltak képesek, hogy írjanak egy jegyzőkönyvet – hívta fel a figyelmet Kovács Gergely. Feljelentést is csak ott tudtak tenni, ahol ismerték azt, aki két éve elhunyt, de az ajánlása mégis szerepelt az egyik íven – tette hozzá.

Elmondta, ők is követtek el hibát, nem szóltak a jelöltnek, hogy ne adjon idegeneknek 20-30 ívet. Ennek egyik oka, hogy bénák voltak – mondta önkritikusan, de hozzátétette: a másik, hogy ilyen még nem volt, hogy idegenek csak úgy hoznak négyszáz aláírást. Részletezte, egy íven különböző aláírások vannak, kicsit össze van gyűrve, ezek meg olyanok voltak, mintha most nyomtatták volna ki a papírt.

Kovács Gergely beszélt arról is, hogy a háborúra reagálva adományokat gyűjtenek, szállásokat próbálnak szerezni az Ukrajnából menekülőknek. Most békemenetet se szerveznek, mert talán nem illik ebben a helyzetben viccelődni, inkább adománygyűjtő napot tartanak koncertekkel. Orbán Viktor Putyin-barátságáról azt mondta: „sokkal rosszabb véleményem nem tud lenni a miniszterelnök úrról, mint ami eddig volt”. Ha valami apróság ebben a szörnyűségben jó, az talán az, hogy ráég Orbánra az egész eddigi keleti politika – fűzte hozzá.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük...
2022. március 14., hétfő 17:45
Műsorvezető: Szénási Sándor