„Klubrádió
A lényeg

A Kutyapárt visszautal 117 millió forint kampánytámogatást

14/03/2022 13:14

| Szerző: Klubrádió

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) a gyöngyösi körzetben visszalépteti jelöltjét, ugyanis nem tudták kideríteni, hogy kik gyűjtötték neki az aláírásokat. Mivel ez a kampánypénz mértékének sávos határán van, ez 117 millió forinttal kevesebb támogatást jelent, így a különbözetet visszautalták a Magyar Államkincstárnak.

Az MKKP 80 jelöltjének sikerült összegyűjteni megfelelő mennyiségű aláírást az áprilisi választásra, egy körzetben azonban mégis visszalépnek. A párt azt írta, hogy a gyöngyösi körzetben nem tudták kideríteni, hogy kik gyűjtötték nekik az aláírásokat.

„Történt, hogy jött pár fiatal srác még az aláírásgyűjtés kezdetén, elvittek csomó ívet, majd a végén hoztak 400 aláírást. Ez fura volt, mert ismeretlenek sehol máshol nem hoztak nekünk ilyen sokat törvényesen.”

Azt még furcsábbnak találták, hogy az érintett férfiak száma elérhetetlen lett rögtön azután, hogy véget ért az aláírásgyűjtés.

Mivel a Kutyapárt nem szerette volna, hogy bárhol is bizonytalan legyen az aláírások forrása, ezért a gyöngyösi körzetben visszaléptek, így 79 jelölt maradt. Ez a kampánypénz mértékének sávos határán van, ami 117 millió forinttal kevesebb támogatást jelent. A különbözetet vasárnap délután visszautalták a Magyar Államkincstárnak (MÁK).

(forrás: 24.hu)