„Klubrádió
A lényeg

A Kutyapárt feljelentette Gődényéket ajánlások hamisítása miatt

10/03/2022 18:40

| Szerző: Klubrádió

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) feljelentette a Normális Élet Pártját a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál (NAIH) az áprilisi országgyűlési választás aláírásgyűjtésével összefüggésben, írja az MTI. Ez az a párt, amelynek listavezetője az oltásellenes gyógyszerész, Gődény György. A Kutyapárt szerint már az aláírásgyűjtés kezdete előtt egy hónappal figyelmeztettek arra, hogy választási csalásra készül a Gődény-féle alakulat.

Az MKKP azt írta: az aláírásgyűjtés kezdete előtt egy hónappal figyelmeztettek arra, hogy választási csalásra készül a Normális Élet Pártja, amelynek listavezetője Gődény György. Az MKKP által kamupártnak nevezett szervezet honlapján ugyanis szerepelt egy olyan adatfelvételi űrlap, amelyen a név, a lakcím és az e-mail-cím mellett a személyi számot is meg kellett adni.

„Mivel a kapcsolatfelvételhez az utóbbira egyáltalán nincs szükség, egyetlen logikus magyarázat létezik arra, miért kérték el mégis: így még csak seftelniük sem kell más kamupártokkal, hogy ajánlásokat szerezzenek”, csupán rámásolják az íveikre „a szimpatizánsok” adatait, „odahamisítják az aláírásukat, és már kész is” – fogalmazott a Kutyapárt.

Közölték: feljelentették a Gődény-pártot a NAIH-nál és hozzátették, „csepeli és soroksári jelöltünk, a Csirkeember maga is kitöltötte az űrlapot, hátha tényleg csak mi voltunk rosszhiszeműek, és igazából nincs itt semmi látnivaló. Nos, nem így történt: amikor a hivatalos ajánlásgyűjtés kezdete után online ellenőrizte, kinek írt alá, ott találta a nevét Gődényék jelöltje mellett is.”

Mivel az idei kampányban már otthonról is lehet ellenőrizni, melyik képviselőjelöltnek adott le ajánlást az ember, a Telex olvasói az ország több pontjáról jelezték, hogy visszaéltek az adataikkal: tudtuk és akaratukon kívül felkerültek a Gődény György-féle Normális Élet Pártja jelöltjeinek ajánlóívére. Több helyen pedig halottak ajánlásait is leadták a választási bizottságnak.