„Klubrádió
A lényeg

A Kutyapártnak is lesz országos listája

25/02/2022 20:45

| Szerző: Klubrádió

Legalább 71 helyen kell összegyűjteni a szükséges ajánlást, és a Magyar Kétfarkú Kutya Pártnak már 77 biztos indulója van, ezt a Facebookon közölték. Az előző választáson még elég volt 27 jelölt az országos listához, de ezt a Fidesz és a kormánypárttal több esetben együtt szavazó volt jobbikos Volner János módosítói után 71-re emelték 2020 végén.

„Szeretnénk elkiabálni: megvannak az aláírások!” – írta Facebook-oldalán a Magyar Kétfarkú Kutya Párt péntek este. „77 helyen már biztosan megvagyunk, öt esélyes körzetet még számolnak.”

Az előző választáson még elég volt 27 jelölt az országos listához, de ezt a Fidesz és a kormánypárttal több esetben együtt szavazó volt jobbikos és volt mihazánkos Volner János módosítói után 71-re emelték 2020 végén.

Az MKKP elnöke, Kovács Gergő Budapest 3. választókerületében indul, ahol a Fidesz Fürjes Balázst, az ellenzéki szövetség pedig a momentumos Hajnal Miklóst jelölte. Döme Zsuzsanna ferencvárosi alpolgármester pedig a VIII–IX. kerületben (Budapest 6.) méretteti meg magát, ahol Sára Botond (Fidesz) és Jámbor András (Párbeszéd) mellett Dúró Dórára, a Mi Hazánk országgyűlési képviselőjére is lehet szavazni.

Mindkét körzet szorosnak ígérkezik, a 3.-ban négy éve még Gulyás Gergely miniszter nyert 42,7 százalékkal, az ellenzék külön indult, a második a DK-s Bauer Tamás lett 39 százalékkal. A 6-osban Kocsis Máté mostani Fidesz-frakcióvezető indult, 40,5 %-kal nyert, a DK-s Ara-Kovács Attila 32,2-t kapott. Dúró Dóra újrázik, ő akkor még jobbikosként a szavazatok 12,9 százalékát gyűjtötte be.

A pártoknak szombat 16 óráig kell leadnia az országos listájukat. Elsőként a Mi Hazánk Mozgalom teljesítette a feladatot, de a Fidesz-KDNP és az Egységben Magyarországért listáját is ismerjük már – összegzi a Telex.