„Klubrádió
Belső közlés

Kósa Eszter: Ami a mozgásból marad

8/10/2023 18:05

| Szerző: Klubrádió

A Klubrádió honlapján minden hétvégén közzéteszünk egy verses vagy prózai felvolvasást Belső közlés című irodalmi műsorunk felvételei közül. Ma Kósa Eszter Ami a mozgásból marad és Zárvatermő című verseit hallgathatják meg Grisnik Petra előadásában.

2021. december 20. Kósa Eszter - Ami a mozgásból marad (Grisnik Petra)
01:24
00:00

A Klubrádió hagyományosan bemutatja a legígéretesebb kötet nélküli pályakezdő számára odaítélt Petri György-díj friss kitüntetettjét és shortlisteseit Belső közlés című zenés irodalmi műsorában, amelynek egyik kezdeti hangsúlyos vállalása is már a fiatal, valamint a kevésbé ismert szerzők meg a kevésbé sztereotip alkotói pozíciók előtérbe helyezése volt. A műsor tíz éve alatt valamennyi esztendőben a stúdióba látogattak az érintettek, legutóbb a díjazott, Rékai Anett és a két rövidlistás költő, a második Kósa Eszter és a harmadik Horváth Florencia is. Az adás során mind a hárman fölolvasták verseiket. Kósa Eszter azonban még egy évvel korábban, 2021-ben is ugyanúgy második helyezést ért el a Petri-díjon, s mind a két alkalommal Sopotnik Zoltán költő és író jelöltje volt. Abban az évben Grisnik Petra színművésznő olvasta föl Kósa Eszter három versét az adásban.

2021. december 20. Kósa Eszter - Zárvatermő (Grisnik Petra)
02:40
00:00

Ezek közül hallgathatnak meg mától kettőt itt, honalpunkon is. A cikk elején levő hangsáv lejátszás gombjára kattintva az Ami a mozgásból marad című verset, az itt fentebb láthatóéra pedig a Zárvatermő című költeményt hallgathatják meg. Az első verset itt, a másodikat pedig erre a hivatkozásra kattintva olvashatják el eredeti, szöveges változatában is.