„Klubrádió
Klubdélelőtt

Ki hallott már kórházi fájdalomcsillapító szolgálatról?

1/03/2019 20:00

| Szerző: Klubrádió

Itthon is megcsinálta, amit Angliában megtanult. Egy hazatért orvos mondta el a történetét a szombati Klubdélelőttben, amelyben szó volt még egy anya és két gyermeke holokauszt-emlékeiről, valamint arról, Roger Moore magyar hangjának pályájáról is.

2019. március 02. Klubdélelőtt (2019. március 2., szombat 09:00)
152:52
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa
A műsor tartalmából:

9.00: Sugárné Kádár Júlia Tükörképek fénytörései című könyvében egy anya és két gyermeke idézi fel a Holokausztban közösen átélt eseményeket. A párhuzamosan leírt emlékezésekben más-más fénytörésben jelennek meg az azonos történések, az emberi kapcsolatok. Emlékeik összefonódnak az apa életútjával, meghurcolásának történetével.

9.30: Beszélgetés Láng József színésszel, aki egyebek mellett, Roger Moore magyar hangjaként is megismerhetett az ország.

10.00: Ki hallott már kórházi fájdalomcsillapító szolgálatról? Dr. Veress Ferenc angliai tapasztalatait hazahozva ezt megvalósította a szolnoki kórházban. Végre egy orvos, aki nem elment Magyarországról, hanem hazajött.

10.30: Hosszú lenne felsorolni Mátyásfalvy György üzletember életútját, mindazt, amit az elmúlt évtizedekben elért. Talán legnagyobb sikere és érdeme, Ady Endrét gondolatával, hogy ember maradt az embertelenségben.

11.00: Román Panni néprajzos, gyűjtő, egész élete nagy formátumú emberek társaként telt. Csak két fontos név: Román József esztéta, író és Mándy Iván író.

 
Forrás: Flickr.com
 

11.30: Féner Tamás Kossuth-díjas fotóművészt – ő a fotográfus megnevezést kedveli jobban – 80. születésnapján köszöntöttük.

 

Klubdélelőtt
2019. március 2., szombat 09.00h
műsorvezető: Kun Zsuzsa
munkatárs: Hajmási Zsuzsa