„Támogassa
Klubdélelőtt

Nem kéne az oroszlánok közé dobni

18/02/2019 16:42

| Szerző: Klubrádió

Kürty Sándor Széchenyi-díjas üzletember kiállt a médiában etikus hackerként emlegetett fiatal mellett, aki feltörte az egyik mobilszolgáltató rendszerét. A Klubdélelőttnek nyilatkozott arról, mit gondol az ügyről. A műsorban szó volt még tudományról, játékról, lebegésről és egy nagyon sok nyelven beszélő magyar gyökerű világegyetemistáról is.

2019. február 16. Klubdélelőtt (2019. február 16., szombat 09:00)
39:17
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa
A Klubdélelőtt február 16-ai adásának témái és vendégei:

– Szigethy Alexander édesanyja norvég, édesapja magyar származású, az egyetemista fiú a svájci Genfben született és nőtt fel, de hibátlanul beszél magyarul. Ja, egyébként tizenhat nyelvet bír, és világpolgár.

– Dr. Kovácsy Zsombor jól ismeri az egészségügy útvesztőit, orvosként, jogászként, menedzsment-szakemberként, sőt néha ő is volt beteg. Vajon mit gondol a hálapénzről, a magánegészségügyről, a betegjogról, a műhibaperekről, az orvoslás jövőjéről?

– Palugyai István, Tudomány, játék, lebegés című könyvében világhírű szakemberekkel, tudósokkal, többek között Teller Edével, David Attenborough-val, Oláh Györggyel, Marx Györggyel készített interjúit olvashatjuk.

– Demeter Nóra amerikai építészdiplomával Kaliforniából települt át Budapestre, számos, a főváros építészeti arculatát meghatározó projektben és urbanisztikai program kidolgozásában vett részt.

 
Forrás: Pexels.com
 

– Az ügyészség vádat emelt az ellen a médiában etikus hackerként emlegetett fiatalember ellen, aki egy biztonsági rést kihasználva feltörte az egyik mobilszolgáltató rendszerét. Kürty Sándor Széchenyi-díjas üzletember, aki évtizedek óta foglalkozik informatikai biztonsággal, kiállt a rendszert feltörő hacker mellett. Nem kéne az oroszlánok közé dobni – mondta.

– Tallér Edina író, drámaíró a Vallai Péter Kortárs Előadóművészeti Fesztivál fődíjasa, írásának címe Egy Perccel tovább.

Klubdélelőtt
2019. február 16., szombat 09.00h
műsorvezető: Kun Zsuzsa

 

 

 

A műsor hangfelvételét a poszt elején kattinthatja!