„Klubrádió
Megbeszéljük...

Karácsony legszívesebben nem is reagálna Tarlósra

24/06/2019 17:14

| Szerző: Klubrádió

Tarlós István főpolgármester olyan stílusban beszél politikustársairól, sokszor a budapestiekről is, hogy az ember legszívesebben nem is reagálna rá – mondta Karácsony Gergely, az MSZP és a Párbeszéd jelöltje Budapest vezetésére, aki a Városliget beépítését marhaságnak tartja.

2019. június 24. Megbeszéljük / részlet, interjú Karácsony Gergellyel (19.06.24.)
18:21
00:00

Karácsony Gergelyt a Megbeszéljükben arról kérdeztük, hogy Tarlós István azt mondta az ellenzéki jelöltek legutóbbi vitája után: életében nem hallott ennyi ostobaságot. Például a Karácsony által bevezetni kívánt Tiborcz-adóra szerinte a jog nem ad lehetőséget.

A zuglói polgármester szerint viszont ez létező adónem, amelyet a kerületek nem használnak, ami általában helyes, de a felső egy százalékra nyugodtan alkalmazhatnák. Az ellenzéki politikus elismételte, hogy a nagyon nagy értékű ingatlanokról lenne szó; akik úgy laknak ilyenben, hogy a tehetségükkel érték el, ők szerinte tudják, ez az adó jó célokat szolgálna, akik viszont közpénzekből gazdagodtak meg, azoknak szól a tervezet. A befolyt pénzből a lakáshelyzetet javítanák.

 
 Ellenzéki főpolgármesteri előválasztási helyszín a Széll Kálmán téren. Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd jelöltje beszélget a téren.
Fotó: Fórizs Mátyás / Klubrádió
 


Karácsony Gergelyt kérdeztük arról is, hogy az UNESCO kifogásolta a Liget-projektet (valamint a MOL felhőkarcolóját is). Azt mondta: a törvény úgy szól, hogy a fővárosi közgyűlés alkotja meg a városligeti építési szabályzatot, és ha új, ellenzéki közgyűlés állna össze, az októberi választások után, akkor ők újraalkothatnák, sőt, szerinte azonnal módosítaniuk is kell.

Ebben az ügyben nagyon kevés kompromisszumot lát; az, hogy már sok pénzt elköltöttek „marhaságokra”, nem ok arra, hogy még többet költsenek „még nagyobb marhaságokra” - mondta. Egyik épületet se építene meg, egy mélygarázst meghagyna. A Magyar Zene Házának semmi értelmét nem látja, mivel van már elég hasonló profilú épület, a Nemzeti Galéria pedig a beépítés miatt lenne „végtelenül elhibázott” szerinte.

Rengeteg rozsdaövezet van egyébként a városban, ezért nemcsak az a borzasztó, hogy tönkreteszi a kormány a Ligetet, hanem az is, hogy nem máshol, például Rákosrendezőn költik el ezt a pénzt, ahol a vasúti területeken valódi haszna is lehetne egy múzeumi beruházásnak. Karácsony Gergely beszélt még közlekedési terveiről és zuglói polgármesteri munkájáról is.

Az interjút a fenti „lejátszás” ikonra kattintva hallgathatja meg. 

Megbeszéljük...
2019. június 24., hétfő 16:00
Műsorvezető: Bolgár György