„Klubrádió
Megbeszéljük...

Kálmán Olga hosszan állt sorba a szavazásért a pezsgő városban

20/06/2019 16:43

| Szerző: Klubrádió

A főpolgármesteri előválasztáson a DK által támogatott Kálmán Olga szerint a két új jelölt belépésével felpezsdült a város. Ő is ezt látta, amikor a Széll Kálmán téren szavazott és húsz percet állt sorba.

2019. június 20. Megbeszéljük / részlet, Kálmán Olga (19. 06. 20.)
14:52
00:00
Kálmán Olgát arról kérdeztük, hogy elkezdődött az előválasztás második fordulója, és mivel ez mégiscsak egy verseny, hogyan jeleníti meg a különbségeket a három jelölt (mellette Karácsony Gergely az MSZP és a Párbeszéd, Kerpel-Fronius Gábor a Momentum színeiben indul). Azt mondta: az elmúlt hét egymás bántásáról szólt, ami nem jó. Ő soha nem fog mondani rosszat senkinek a rátermettségére, a nyilatkozóképességére, mert nem erről szól ez a vetélkedő.

Ehelyett inkább arról vitázzanak, hogy jó-e az, ha havonta tíz buszt cserélnek le elektromosra, vagy lassítsanak a tempón, de cseréljenek le egyszerre húszat. Vannak megbízható elektromos buszok, szerinte a főpolgármester szakértői segítséggel megtalálhatja a legjobb gyártót.

Kálmán Olga egészségügyi törekvéseinél a célkitűzést jónak minősítette Kincses Gyula egészség-politológus, de a megvalósíthatósággal már lát problémákat, például, hogy bizonyos elképzelések nem a főpolgármester hatáskörébe tartoznak.

 
Kálmán Olga
szavaz az előválasztás második fordulójában a Széll Kálmán téren. 2019. június 20. (fotó: Facebook)
 


Kálmán Olga szerint épp ezért alap a széleskörű együttműködés, a kerületek nem lehetnek önálló kiskirályságok. Azt akarja, hogy egy nagy kerületben senki ne kerülhessen életveszélybe azért, mert az egyik szélén lakik, és a másik szélén van az egyetlen ügyeletes orvos. Ezt meg kell szervezni, és ki szervezze meg, ha nem a főváros? - tette fel a kérdést. Nagyon hisz abban, hogy ellenzéki többség lesz Budapesten, de ezekben az ügyekben - az ügyeleti ellátás mellett az utca tisztaságát említette - nem számít a politikai hovatartozás. "Nincsen jobboldali meg baloldali légszennyezettség" - fogalmazott.

Beszélt arról is, hogy kiment csütörtökön a Széll Kálmán térre, ott állt sorba vagy 20 percet ő is az előválasztáson, és ez egész nap így ment, amit jó volt látni. Szerinte azzal, hogy két új jelölt belépett a választásba, "felpezsdült a város".

Akkor viszont elszomorodott, amikor a választók irányába olyan üzenetek jöttek attól a jelölttől, aki az előválasztás atyja, hogy ha nem ő nyer, akkor a szavazóit nehéz lesz a győztes mögé beállítani. Ezt el kell utasítani - közölte. Kálmán Olga szerint a választók pont erre mondtak nemet, azokat a pártokat szavazták le, akik magukkal voltak elfoglalva, az ellenzékiek belefáradtak az állandó összefogás-vitába.

A beszélgetést a cikk elején, a lejátszás ikonra kattintva hallgathatják meg!

Megbeszéljük...
2019. június 20., csütörtök 16:00