„Klubrádió
A lényeg

Kígyózó sorok az előválasztáson

20/06/2019 12:55

| Szerző: Klubrádió

Hatalmas az érdeklődés a budapesti ellenzéki előválasztáson. A kormányoldal közös ellenzéki kihívójáról döntő voksolás a főváros több helyszínén zajlik, a Széll Kálmánt téren hosszú sor alakult ki az előválasztás első napjának délelőttjén.

2019. június 20. A lényeg/Interjú Karácsony Gergellyel (2019.06.20.)
01:45
00:00
Tömött sorokban várakoztak a választók az ellenzéki előválasztás közép-budai szavazópontja előtt, a Széll Kálmán téren. A voksolókat fogadó sátrat az 56-os villamos megállójától pár méterre állították fel, az előtte álló sor pedig a metróállomásig ért délelőtt. Az egyik szervező szerint 9 óra hasonló a helyzet, és folyamatosan érkeznek az emberek.

A főpolgármester jelölti előválasztáson az ellenzéki indulók közül a legesélyesebb jelöltet keresik a pártok. A voksolás június 20-án, csütörtökön indult és június 26., szerdán délig tart. Az előválasztás résztvevői a főváros tizenöt pontján felállított sátrakban.szavazhatnak, voksot csak budapesti lakosok adhatnak le.

Az előválasztáson hárman indulnak, Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd, Kálmán Olga, a DK és Kerpel-Fronius Gábor, a Momentum indulója.

Karácsony Gergely a Széll Kálmán téri sátornál a Klubrádió tudósítójának azt mondta, az előválasztás első fordulójában is sokkal többen szavaztak, mint amit reméltek. Most pedig szerinte annál is többen lesznek. Ha a részvétel meghaladja a 34 ezret, vagyis az első forduló adatát, akkor ő már boldog lesz – mondta az MSZP-Párbeszéd jelöltje.

Az előválasztás első napján Molnár Zsolt, az MSZP budapesti választmányi elnöke is azt mondta, magasabb részvételt várnak a választás első fordulójához képest. Reálisnak tartja, hogy 50 ezernél többen voksolnak az előválasztáson.

2019. június 20. A lényeg/Interjú Molnár Zsolttal (2019.06.20.)
01:11
00:00

 

A lényeg/Interjú Karácsony Gergellyel, Molnár Zsolttal
2019. június 20., csütörtök 12.30.
riporter: Fórizs Mátyás, kemény Dániel