„Klubrádió
Reggeli gyors

Nem aggódnak Puzsér és Sermer indulása miatt

20/06/2019 11:35

| Szerző: Klubrádió

Ha ősszel Puzsér Róbert is versenybe száll a főpolgármesteri posztért, nem lesz mögötte komoly potenciál, miután közös ellenzéki jelölt is indul a választáson. Az is lehet, hogy Puzsér Tarlóstól vesz el szavazatokat. A liberális Sermer Ádámmal pedig valószínű, meg lehet majd állapodni arról, hogy nincs értelme az indulásának – erről beszélt a Klubrádióban Magyar György, a budapesti előválasztást szervező Civil Választási Bizottság elnöke.

2019. június 20. Reggeli gyors-részlet/Interjú Magyar Györggyel (2019.06.20.)
04:50
00:00
Mától indul a főpolgármester-jelölti ellenzéki előválasztás, amelyen hárman indulnak, Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd, Kálmán Olga, a DK és Kerpel-Fronius Gábor, a Momentum indulója. A voksoláson, amely június 26-ig tart csak budapesti lakosok vehetnek részt a főváros tizenöt pontján felállított választási sátrakban.

Az utolsó nap estéjén már az eredményhirdetésre is sor kerülhet. Az érvényességi küszöb 50 ezer szavazat, majd a győztes mögé beállnak a vesztesek is, így az ellenzéknek egyetlen jelöltje marad az őszi főpolgármester-választásra, akinek feltehetően a kormányoldal indulójával, Tarlós Istvánnal, a fővárosi önkormányzat jelenlegi vezetőjével kell megküzdenie – mondta a Klubrádióban Magyar György, az előválasztást előkészítő Civil Választási Bizottság elnöke.

Az ügyvéd szerint az előválasztásból kimaradó Puzsér Róbert – akit korábban az LMP és a Jobbik támogatott –, valamint a Liberálisok jelöltje, Sermer Ádám tevékenysége megtévesztő, és mögöttes érdekek is szóba jöhetnek esetükben.

 
Magyar György Fotó: Klubrádió
 

Az őszi választáson szerinte ugyan elindulhat Puzsér Róbert is, de mivel ma már az LMP és a Jobbik is kiáll a leendő konszenzusos jelölt mellett, valószínű, nem lesz mögötte nagy potenciál, és az is lehet, hogy Tarlós Istvántól vesz el szavazatokat.

Sermer Ádámról azt mondta, az ő választási szereplése kapcsán valószínű, lesznek még egyeztetések, és miután valóban ellenzékinek érzi magát, meg tudnak majd állapodni vele, illetve a pártjával arról, hogy önálló indulásnak nincs értelme.

A Civil Választási Bizottság elnöke szerint a közös ellenzéki jelölttel van esély a NER megroppantására Budapesten, ahol ehhez van ellenzéki filozófia és ellenzéki szociológiai háttér.

Reggeli gyors/Interjú Magyar Györggyel
2019. június 20., csütörtök 07.45
riporter: Lampé Ágnes