„Támogassa
Esti gyors

Jogszerű-e Mészáros gazdagodása? – fordult Vajda Zoltán a "gazdaság-visszafejlesztési miniszterhez"

11/08/2023 20:18

| Szerző: Klubrádió/Ivánkai Márk

Két MSZP-s politikus, Vajda Zoltán és Tóth Bertalan azt szeretnék megtudni Nagy Márton "gazdaság-visszafejlesztési minisztertől", hogy került-e közpénz abba a tranzakcióba, amelynek keretében a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Euroleasing megszerezte azt a 27 milliárdos jachtot, amelyen az "ország legazdagabb gázszerelőjét" lefotózták. Vajda az Esti gyors című műsorban azt is mondta, bár nincsenek illúziói azzal kapcsolatban, hogy érdemi válaszokat fognak kapni, mégis fel kívánja hívni az emberek figyelmét az ehhez hasonló "vérlázító" botrányokra.

2023. augusztus 11. Esti gyors-részlet (2023.08.11.) Vajda Zoltán
07:44
00:00

A sajtó azt találgatja, hogy hogyan fogja tudni Mészáros Lőrinc lízingelő cége fizetni azt a 27 milliárd forintos jachtot, amin Mészárost és Várkonyi Andreát lefotózták. Érdekesség, hogy ahhoz az Euroleasinghez került a jacht, ami a szintén Mászáros tulajdonában lévő NBH Bank alá tartozik. Ugyanakkor ebben a bankholdingban van a Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt.-n keresztül az államnak is részesedése. Ezek alapján felvetődik a kérdés, hogy vajon van-e kimutathatóan közpénz a jacht-üzletben – ennek jár most utána Vajda Zoltán, a parlament költségvetési bizottságának MSZP-s elnöke.

Tóth Bertalan frakcióvezetővel közösen küldték el az jacht-ügy jogszerűségével kapcsolatos kérdéseiket Nagy Márton "gazdaság-visszafejlesztési miniszternek". Bár Vajdának nincsenek illúziói azzal kapcsolatban, hogy érdemi válaszokat fognak kapni, mégis az ügy feltárásának ezt a nulladik lépését elengedhetetlennek tartja. 

Vajda Zoltán arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy miközben oligarchák luxushajókon nyaralnak, az ország lakosságának nagy része a a megélhetési válsággal küszködik. Továbbá feladatának tekinti felkutatni, hogy vajon milyen "vérlázító botránynak" kell még eljönnie ahhoz, hogy az emberek kiábránduljanak a Fideszből. 

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg.

Esti gyors/Interjú Vajda Zoltánnal
2023. augusztus 11., péntek 18:15
Riporter: Selmeci János