„Támogassa
A lényeg

Superyachtfan: kazah-orosz aranybánya-milliárdos csodajachtján élvezték az életet Mészárosék

8/08/2023 06:33

| Szerző: Klubrádió

Egy jachtokkal foglalkozó szakportál megnevezi a 62 méteres Rose d’Or tulajdonosát;  ezen a hajón fotózta le a 444 Mészérosékat a minap az Adrián. A tulaj szerintük nem Mészáros Lőrinc, és nem is az Artemy, a Lady Mrd, vagy a Seagull korábbi tulajdonosa, Szíjj László.

A 27 milliárd forintos csodabárka ezzel szemben Konsztantyin Sztrukov kazah–orosz bányamágnásé 

– írja a hvg.hu.

 
Az álomjacht.Forrás:
444/Youtube
 

A jachtokkal foglalkozó oldal szerint Sztrukov elsősorban aranybányákból szerezte a vagyonát, és nem csupán a Rose d’Or, hanem egy másik Sanlorenzo gyártmányú jacht, a Reve d’Or is az övé.A Forbes gazdasági lap gazdag-listájának 2133. helyén áll. Vagyonát 1,3 milliárd dollárra becsüli, ami kicsit kevesebb mint Mészáros vagyona.

Nem zárható ki persze, hogy Sztrukov csupán a jacht előző tulajdonosa, és a nyilvánosság számára elérhető internetes adatbázisban még nem frissítették a hajó tulajdoni lapját egy Mészároshoz vagy Szíjj Lászlóhoz közeli érdekkörbe tartozó cég nevére. De a hajóról fellelhető nyilvános leírásokból mégiscsak az derül ki, hogy 2023-as gyártású, azóta pedig nem cserélt gazdát.

 
Az álomjacht kicsit arrébb.
Forrás:444/Youtube
 

A Superyachtfan leírásában pedig a következő mondat van: „a jacht tulajdonlása (Sztrukov részéről – a szerk.) egy magyar lízingcégen keresztül történik”.