„Klubrádió
A lényeg

27 milliárdos jachton fotózták Mészáros Lőrincet és nejét

7/08/2023 07:58

| Szerző: Klubrádió

A 444 megtalálta a NER-milliárdodok legújabb zászlóshajóját. 

A szép emlékű, 43 méteres  Lady MRD-nál jóval hosszabb, a Szijj László által nemrég meghirdetett pompás Seagull MRD-nál sokkal drágább 62 méteres Arany Rózsa – ROSE D’OR – nevű új jacht július 31-én reggel érkezett Nápolyba. Onnan délután Mészáros Lőrinc gyerekeivel a fedélzetén indult el Amalfi felé. Nápolyban augusztus 3-án délután csatlakozott hozzájuk Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea is,  a kompánia rögtön el is indultak Caprira.

A Sanlorenzo hajógyár személyre szabott luxusjachtján hat kabinban 12 vendég élvezheti a tengert, a legénység a kapitánnyal együtt 13 fős is lehet. Hatótávolsága 5000 tengeri mérföld, dízeltartálya 130 ezer 000 literes. Két motorja egyenként 2400 lóerős. ez is Máltán lett regisztrálva.

 
drMáriás: Az új magyar királyi dinasztia megszületése - Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea a gazdagság, szépség és boldogság Ádámja és Évája, a földi mennyország megtestesítői. 2021, 80 x 100 cm, akril vásznon Forrás: Facebook  
 

Két medence található a fedélzeten, a hajótestből napozóteraszokat lehet lenyitni mindkét oldalon és a tatrésznél. Kétoldali, a hajó közepénél nyitható garázs-tároló részt alakítottak ki a tender csónaknak, egy másik kisebb csónaknak, vízi játékoknak, jet-skinek stb.

A ROSE D’OR-t 2023-ban adtak át tulajdonosának. Egy úgynevezett 62STEEL modell, amiből összesen hármat építettek eddig. Egy Superyachtfan nevű oldal szerint az ára 75 millió dollár volt. 360 forintos dollárral számolva ez 27 milliárd forint – írja a lap.