„Klubrádió
Esti gyors

Horváth Csaba nem MSZP-sként támogatja Dobrev Klárát

11/10/2021 20:23

| Szerző: Klubrádió/szg

Demokrataként, nem MSZP-s tisztségviselőként döntött Dobrev Klára támogatása mellett – nyilatkozta az esti Gyorsban Horváth Csaba zuglói polgármester. Azért döntött így, mert az a baloldali, szociáldemokrata program, amit a DK jelöltje letett az asztalra, közel áll hozzá – indokolt a XIV. kerület vezetője.

2021. október 11. Esti gyors / részlet, Horváth Csaba (21.10.11.)
05:20
00:00

Karácsony Gergely Márki-Zay Péter támogatását ajánlotta. Erre Horváth Csaba azt mondta: Karácsonyt támogatta „meglehetősen sokáig”, a miniszterelnök-jelöltségét is. Viszont Karácsony Gergely hozott egy személyes döntést, amelyről egyébként nem konzultált az őt támogató pártokkal. 

Természetesen szíve joga, hogy személyes döntést hozzon, de ezzel „vissza is adta” azon több százezer szavazó támogatását, aki mögötte állt. Ez nem voucher, amit szabadon át lehet ruházni a politikában, ezt ki kell érdemelni. Miután favoritjuk kiszállt, az MSZP úgy döntött – és egyébként az LMP is –, hogy a támogatást nem adja automatikusan tovább annak, akinek Karácsony javasolta, mert ez nem is adható át. A saját szimpatizánsaik rendkívül megosztottak voltak ebben, ezért is döntött úgy az országos elnökség, hogy rájuk bízza, hozzák meg a személyes döntésüket, amit Karácsony Gergely is meghozott.

Hangsúlyozta: demokrataként, nem MSZP-s tisztségviselőként döntött úgy (hiszen szavai szerint nem is tisztségviselő, hanem polgármester), hogy Dobrev Klárát támogatja az előválasztáson. 

Úgy fogalmazott: természetesen Karácsony Gergely állt hozzá a legközelebb, de Dobrev Klárát ismeri, elismeri, és az a „baloldali, szociáldemokrata” program, amit ő letett az asztalra, közel áll hozzá. Értékalapú támogatásról van szó, és ezt vállalja – közölte. „Nekünk, demokratáknak különösen tisztelnünk kell egymás véleményét” – mondta Horváth Csaba.

A beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg. Címlapi kép: Facebook

Esti gyors
2021. október 11., hétfő 18:30
Műsorvezető: Dési János