„Támogassa
A lényeg

Dobrev: Nem tudnék olyan fáradt lenni, hogy lehazaárulózzam a szavazókat

11/10/2021 20:35

| Szerző: Klubrádió

Márki-Zay Péter bocsánatot kért és azt mondta, rossz asszociációra adott lehetőséget rossz fogalmazással, amikor azokra célzott, akik Karácsony Gergely tanácsát nem követve Dobrev Klárára szavaztak. A hódmezővásárhelyi polgármester a fáradtságot is megemlítette reagálásában, mire a DK jelöltje közölte: ő sose lenne annyira fáradt, hogy hazaárulónak nevezze a szavazókat.

Márki-Zay Péter az ATV híradójában hétfőn arról beszélt: nagyon szomorú, amiért Karácsony korábbi támogatói közül többen nyíltan Dobrev mögé álltak be, mert ezzel szerinte Orbán hatalomban maradását szolgálják. Így fogalmazott:

„Nem csak Karácsony Gergelyt árulják el ezzel, hanem a hazánkat. És nem tudom, hogy kit mivel vesznek rá, de sokan panaszkodnak, hogy folyamatos nyomás alá vannak helyezve, és kényszerítik őket mindenféle módszerekkel, arra, hogy álljanak ki Dobrev Klára mellett, miközben ők is pontosan tudják, hogy ezzel Orbán Viktort tartják hatalomban.”

Később Márki-Zay elnézést kért, és a fáradtságot is megemlítette. Erre közölte Dobrev Klára: ő sose lenne annyira fáradt, hogy hazaárulónak nevezze a szavazókat.

„Kérném a Pétertől, hogy sokkal óvatosabban!” – fogalmazott. Szerinte az ellenzéki előválasztási kampányban a negatív kampány nem léphet át bizonyos szintet, nem lehet veszélyeztetni az ellenzéki összefogást meggondolatlan kijelentésekkel.ó

Dobrev állítja, hogy arra kérte ellenfelét, adjanak ki egy közös nyilatkozatot, ami a tisztes versengésre vonatkozik. „Azt kértem és javasoltam, hogy vegyünk bele olyan mondatokat, hogy nem lehet alaptalanul bárkit bármivel, például zsarolással vádolni” – mondta, majd hozzátette, végül nem jött létre ez a közös nyilatkozat.

(via Telex, fotó: MTI/Mohai Balázs)