„Klubrádió
A lényeg

Hazaárulózás: Dobrev gyűlöletkampánnyal vádolja Márki-Zayt, aki bocsánatot kért

11/10/2021 18:27

| Szerző: Klubrádió

Hazaárulózás miatt üzent vissza Dobrev Klára előválasztási riválisának. A DK jelöltjének Facebook-posztja szerint Márki-Zay Péter hazaárulónak nevezte azokat, akik az első fordulóban Karácsony Gergelyt támogatták, a második fordulóban viszont már őt. A hódmezővásárhelyi politikus bocsánatot kért.

„Márki-Zay Péter hazaárulónak nevezte azokat, akik az első fordulóban Karácsony Gergelyt támogatták, a második fordulóban viszont már engem. Hazaárulózni a Fidesz szokott” – írta Dobrev Klára hétfő délután Facebook-oldalán, miután Márki-Zay korábban arról beszélt, hogy többeket különféle módszerekkel kényszerítenek arra, hogy álljanak ki Dobrev mellett az előválasztás második fordulójában, írja a 24.hu.

A DK miniszterelnök-jelöltje úgy véli, olyan határt lépett át Márki-Zay Péter, amit mindenki átléphetetlennek tartott és ez már valódi gyűlöletkampány.  Arra hívta fel a figyelmet, hogy hazaárulózni a Fidesz szokott és senki nem hazaárulózott le eddig senkit az ellenzéki összefogásban.

2021. október 11. A lényeg / részlet, Márki-Zay Péter (21.10.11.)
00:21
00:00

Márki-Zay Péter úgy fogalmazott: „mélyen szégyellem magam azért, és nagyon sajnálom, amilyen figyelmetlen voltam, és rossz asszociációra adtam lehetőséget rossz fogalmazással. Nem akarok mentegetőzni, álmatlanságra, kialvatlanságra, fáradtságra hivatkozni, hiba volt és elnézést kérek, mélyen megkövetem azokat, akik ezt elszenvedték”.